Eмисия новини
от 06.00 часа

Dimri i vonuar erdhi në Bullgari

Pas motit të këndshëm pranveror në fundjavë temperatura u ul ndjeshëm dhe në Bullgarinë Perëndimore ra dëborë e dendur. Sipas prognozës mbulesa e dëborës do të tejkalojë 10-15 centimetra. Në Bullgarinë Lindore do të bjerë kryesisht shi me..

23.03.20 09:15 |

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgari së Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të..

16.02.20 15:15 |

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin...

15.02.20 14:05 |

Festa dimërore në Vitosha

Në mes të dëborës së dendur të malit Vitosha, nën rrezet e diellit dimëror dhe qiellin pa re mijëra kryeqytetas dhe miq të Sofjes vitin e dytë me radhë shënuan Ditën Botërore të Dëborës. Kjo nismë, në të cilën përfshihen qindra pushimore dimërore të 46..

24.01.17 12:07 |

Stuhia e dëborës nuk i frikëson banorët e Fermës së Egër në fshatin Gorno pole

Dimri dhe të ftohtit gjatë muajit janar bllokuan të gjithë vendin tonë. Në pirgjet e thella të dëborës u zhytën shumë nga rrugët e vendit tonë, kurse kjo çoi deri në një gjendje fatkeqësie për njerëzit, të cilët në një moment u gjendën fare të shkëputur..

21.01.17 15:50 |

Temat dimërore në folklorin bullgar

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Folklor/audio01_alb_14_01_10.mp3 Një errë e akullt fryn në mbrëmjen dimërore në pyllin prej brigjesh mbi fshat. Kurse në shtëpinë e thjesht fshatare zjarri në vatër shuhet me ngadalë. Familja shumë anëtarësh kërkon..

19.01.10 09:38 |
Всички новини: днес | вчера