Eмисия новини
от 18.00 часа

Interneti i sigurt - kauza e 16 vjeçares Milena Radoytseva

Milena është 16 vjeçe, nga Sofja, nxënëse në Gjimnazin e Dytë të Gjuhës Angleze “Thomas Jefferson” në Sofje. Lëndët e saj të dashura janë matematika dhe historia. Ajo do që të bëhet gazetare një ditë. Milena është pjesëmarrëse në projekte të..

26.05.20 12:59 |

Po punohet për hapjen e kopshteve të fëmijëve

U është dërguar anketë të gjithë prindërve, që të kuptohet qëndrimi i tyre ndaj kthimit të fëmijëve në kopshtet dhe çerdhet e fëmijëve. Po përgatitet një algoritëm, të cilit t’i përgjigjet çdo një kopsht dhe çerdhe fëmijësh. Ofrimi i ushqimit,..

14.05.20 09:18 |

Fotografi Vasill Nikollov riparon kompjuterë për fëmijët në nevojë

Në heshtje para së panjohurës se drejt ku do të shkojmë në jetën tonë, bëjmë bilancin, zotohemi se do të ndryshojmë - vetëm të përfundojë pandemia një ditë të bukur. Por, disa prej nesh prej kohe jetojnë me të mirën - nganjëherë e kërkojnë në mënyrë të..

10.05.20 06:30 |

Më se 1/3 nga bullgarët nuk mund të paguajnë shpenzimet e papritura

36.5 për qind nga bullgarët në vitin 2019 nuk ishin në gjendje të paguajnë shpenzime të papritura, pasi në BE ky tregues është 32 për qind. Këtë e tregojnë të dhënat e Dikasterit Statistikor Evrostat. Me më shumë vështirësi në përballimin e shpenzimeve..

05.05.20 11:14 |

Nxënësit do të jenë të pranishëm në shkollë vetëm për provimet

Viti shkollor 2019/2020 do të përfundojë në distancë, ndërsa nxënësit do të jenë të pranishëm në shkollë vetëm për provimet. Këtë e vendosën Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev bashkë me përfaqësues të mësuesve dhe prindërve. Në rast..

29.04.20 18:35 |

Psikologia Dimitrina Prodanova: Pandemia është shans për kultivimin e vlerave të rëndësishme te fëmijët

Të kyçur në shtëpitë për shkak të koronavirusit fëmijët aty mësojnë, bëjnë ushtrime, komunikojnë, luajnë. Mirëpo, çfarë ndodh me psikikën e tyre përderisa jetojnë midis katër mureve me shkollë online dhe me miq online? “Sikur për ne të..

27.04.20 14:53 |

Mjekët e pediatrisë ngulin këmbë që të lejohet shëtitja e fëmijëve në parqe dhe male

Mjekët e pediatrisë rekomandojnë të shpallet një diapazon kohor, brenda të cilit prindërit të mund t’i shëtitin fëmijët e veta në ajër të pastër në parqet e qytetit dhe në mal, duke respektuar masat kundërepidemike. Ata kanë frikë se mbyllja në..

23.04.20 12:36 |

Popullsia e Bullgarisë po ulet dhe po plaket

Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar Statistikor në fund të vitit 2019 popullsia e Bullgarisë ishte 6 951 482 veta. Nga numri i përgjithshëm burrat ishin 48.5 për qind, ndërsa gratë – 51.5 për qind. Në krahasim me vitin 2018 popullsia u ul me..

13.04.20 12:37 |

95 për qind e nxënësve në Bullgari mësojnë në distancë

Nxënësit kanë dëshirë të kthehen sa më shpejt në klasat e mësimit, pasi tashmë tri javë me radhë ata mësojnë në distancë. Sipas informacionit të Agjencisë Telegrafike Bullgare (BTA) 700 mijë nxënës dhe 60 mijë mësues bullgarë janë përfshirë në këtë..

11.04.20 06:10 |
Fëmijë refugjat në ishulin grek Lesbos

Bullagria është gati të strehojë fëmijë nga kampet greke të refugjatëve

Bullgaria dhe Belgjika janë ndër shtetet, të cilat kanë treguar interes të ofrojnë strehim për fëmijët refugjatë të pashoqëruar, të cilët po ndodhen në ishujt grekë. Këtë e ka pohuar zëdhënësi i Komisionit Evropian Adalber Jants, njoftoi..

08.04.20 16:29 |
Всички новини: днес | вчера