Eмисия новини
от 00.00 часа

Konstanca Ljapçeva – mirëbërësja e të gjithë fëmijëve bullgarë

Në një kohë, kur fatet e popujve vendoseshin kryesisht nga burrat, një bullgare doli në skenën ndërkombëtare për të shteruar çështje të rëndësishme edhe më sot për të drejtat e grave dhe të fëmijëve. Në vitin 1930 bashkëshortja e kryeministrit të..

12.07.20 06:15 |

Letër për Bullgarinë... nga fëmijët bullgarë nëpër botë

Veprat e 28 të rinjve me rrënja bullgare që banojnë jashtë u mblodhën në librin e ri “Letër për Bullgarinë nga bullgarë të rinj nëpër botë”. Organizator i projektit është Fondacioni “Shans për fëmijët dhe natyrën e Bullgarisë”. Kryetarja e tij..

30.06.20 13:34 |

Krijimtaria inovative për fëmijë nga një autor bullgar pushton Kinën

Dy shtëpi botuese në Kinë konkurruan për të fituar të drejtat e botimit të tërë krijimtarisë së krijuesit bullgar Nikolla Rajkov e cila përbëhet nga libra fëmijësh dhe libra lojërash. Ata dallohen për nga fakti se janë të bashkëlidhura dhe akti në..

26.06.20 10:39 |

Të rinjtë bullgarë më aktivë në ushtrimin e sporteve janë ata në moshë 14 - 17 vjeç

81% prej të rinjve bullgarë në moshë mes 14 dhe 17 vjeç stërviten aktivisht, tregon studimi i agjencisë “Trend” i porositur nga Ministria e Rinisë dhe Sportit. 57% prej fëmijëve në moshë 5-13 vjeç gjithashtu praktikojnë ndonjë sport dhe ¼ prej tyre..

24.06.20 10:28 |

Në fokus: shëndeti dhe mirëqenia e fëmijëve bullgarë

Adoleshentët bullgarë janë në vendet e para për nga pirja e duhanit, përdorimi i alkoolit dhe kanabisit dhe janë në vend të dytë për nga fillimi i hershëm i jetës seksuale. Këto të dhëna shqetësuese i shpalli para pak kohe Organizata Botërore..

24.06.20 09:53 |

Në dy shkolla në Anglinë Jugore bullgarët e vegjël mësojnë shkrim e këndim në gjuhën e tyre amtare

Para 10 vitesh Maja Nikollova vendoset në Britaninë e Madhe. Atje njihet me disa familje të reja nga Bullgaria, të cilët kërkojnë mundësi që fëmijët e tyre të praktikojnë gjuhën amtare. Mirëpo, në qytezën provinciale Bournemouth, ku vendoset Maja, nuk..

23.06.20 09:59 |

Bullgaria është ndër vendet në BE që pranojnë migrantë të mitur nga Greqia

Bullgaria dhe akoma 11 shtete evropiane marrin pjesë në shpërnguljen e migrantëve të mitur pa shoqërues të tyre nga ishujt grekë, bëri të ditur një zëdhënës i Komisionit Evropian. Që nga prilli deri tani janë transportuar dy grupe migrantësh...

18.06.20 18:59 |

Dhjetëra prindër në protestë për shkak të mungesës së vendeve në kopshtet e fëmijëve

Për shkak të mungesës së vendeve në kopshtet e fëmijëve prindërit nga Sofja përsëri dalin për të protestuar para godinës së Këshillit të Ministrave. Kërkesa e tyre kryesore është që fëmijët që nuk janë pranuar në çerdhet, ose kopshtet e fëmijëve,..

14.06.20 17:25 |

Organizata sociale ndihmojnë “fëmijët e padukshëm”

I kemi parë të kërkojnë lëmoshë, me gishtërinj të shkathët të tërheqin portofolin e ndonjërit në tramvajin e mbushur me njerëz, të bredhin me mbeturina në dorë me shpresën të marrin nga disa monedha nga lëndët e para dytësore. Dhe ne indinjohemi pa..

04.06.20 10:42 |

Nisma e re e Agjencisë Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijëve

Për vitin e tretë me radhë Agjencia Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijëve shënoi Ditën e Fëmijëve me koncert të fëmijëve të talentuar bullgarë nga nisma e re “Falënderimi më i madh i fëmijëve”.   Qëllimi është që me videot e shkurtra të fëmijëve të..

01.06.20 20:45 |
Всички новини: днес | вчера