Eмисия новини
от 05.00 часа

Koncert i muzikës ortodokse i kushtuar Pashkës së Madhe

Një nga festat më të ndritshme për të krishterët ortodoks është Pashka. Përgatitja e gjatë për kremtet përfundon me të ashtuquajturën Java e Madhe. Për besimtarët ditët e fundit të jetës së Krishtit këtu në Tokë, janë si një prelud i jetës së..

10.04.15 08:35 |
Xhamia e Sofjes “Banjë Bashi”

Ramazani Bullgar

Po gjendemi në muajin e nëntë të Kalendarit Islam – Ramazan. Sipas pesë shtyllave të fesë islame (shpallja e besimit islam, namazi ose të falurit pesë herë në ditë, taksa e lëmoshës, agjërimi gjatë Ramazanit dhe pelegrinazhi për në Mekë) atëherë..

27.07.14 09:05 |

Vezët e ngjyrosura për Pashkët

Ne, bullgarët, jemi një popull, i cili gjatë të gjithë shekujve të historisë sonë ka arritur t’i transformojë traditat. Kështu qe, nuk është e rastit se i shënojmë Pashkët me një sërë ritualesh të bukura. Në trojet tona festa e krishterë nuk i..

19.04.14 09:00 |
Më 10 maji të vitit 1953 në Katedralen “Shën Aleksandër Nevski” u mbajt ceremonia e intronizimit të Patrikut Kirill (djathtas).

Rimëkëmbja e Patrikanës Bullgare

Më 10 maji të vitit 1953 u rivendos Patrikana Bullgare, ekzistenca e së cilës u ndërpre në fund të shekullit XIV me rrëzimin e Bullgarisë nën sundimin turk. Rimëkëmbja e institucionit patriarkal është një ngjarje me rëndësi të madhe në historinë..

10.05.13 10:46 |
Всички новини: днес | вчера