Eмисия новини
от 16.00 часа
Regjisori i filmit “Ballkan Bazar” Edmond Budina në rolin e priftit

Filmi shqiptar “Ballkan Bazar” me premierë në “Sofia Film Fest”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Kyltyra/audio01_alb_17_03_11.mp3 ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Kyltyra/audio02_alb_17_03_11.mp3 “Ballkani është konsideruar gjithmonë si një fuçi baruti. Unë do të doja që kjo fuçi baruti historikisht të..

18.03.11 07:23 |

Klaudia Kardinale dhe Danis Tanoviç në Sofja Film Fest

Një nga vizitat më të pritura në kuadrin e Film Festit të 15 në Sofje ishte e Klaudia Kardinales. Artistja legjendare shpërndante joshje, naturalitet, dhe mençuri në takimin e vet me gazetarë, orë përpara xhirimit të filmit “Gepardi”. Kurse në mbrëmjen e 11..

15.03.11 12:21 |
Veza është simboli i festivalit

Festivali i VI-të studentor i filmit “Këndesi i mëngjesit”

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Kyltyra/audio02_alb_29_11_10.mp3 Nga 17 deri më 21 nëntor në Akademinë kombëtare për art teatror dhe filmor dhe në galerinë “Depoja” në Sofje u zhvillua edicioni i gjashtë i festivalit ndërkombëtar të studentëve..

26.11.10 12:45 |

Filmi shqiptar “Gjallë” i regjisorit Artan Minarollit u prezantua në Sofje

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Kyltyra/audio02_alb_16_07_10.mp3 Gjatë muajit qershor adhuruesit e kinematografisë së re shqiptare në Bullgari panë filmin artistik “Gjallë” të regjisorit Artan Minarollit. Filmi u prezantua brenda Festivalit të 15..

20.07.10 09:53 |
Drejtori i festivalit Canko Vasillev dhe Margarita Radeva, e cila përgjigjet për veprimtaritë arsimore që shoqërojnë festivalin

Festivali kinematografik në qytetin Ballçik

Nga data 19 deri më 26 qershor në qytetin bregdetar bullgar Ballçik do të zhvillohet festivali i 8-të ndërkombëtar i filmave me metrazh të shkurtër. Për pjesëmarrje në të u prezantuan një numër rekord filmash – më se 5 mijë nga 80 vende të mbarë botës. Prej..

09.06.10 12:07 |
Në fotografinë (nga e majta në të djathtë): drejtori i Qendrës kombëtare të filmave Aleksandër Donev, Hermina Azarjan nga Pallati Kombëtar i Kulturës dhe drejtorja e festivalit Irina Kanusheva.

Festivali i koprodukcioneve evropiane

Për herë të 15 në Sofje në kuadrin e Sallonit të arteve do të zhvillohet Festivali i koprodukcioneve evropiane. Nga data 28 maj deri më 4 qershor adhuruesit e kinemasë kanë mundësi të shikojnë krijime të vlershme, të cilat të pasqyrojnë kërkimet shpirtërore..

26.05.10 09:59 |
Kuadër nga filmi “Pjesa lindore”

Kronikë e ngjarjeve kulturore

Më 31 janar filmi bullgar “Pjesa lindore” i regjisorit Kamen Kallev ishte një prej fituesve të çmimit të madh të jurisë në Festivalin e filmave debut në Anzhe, Francë. Disa ditë më parë ky film bullgar mori edhe çmimin e Nismës qendrore-evropiane të..

19.02.10 08:52 |
Kuadër nga filmi “Xift”

Kinemaja e re bullgare dhe çmimet e saj në botë

Edhe gjatë këtij viti filmat bullgarë vazhduan të na gëzojnë me çmimet e fituara jashtë. 23 çmime deri tani ka “Bota është e madhe dhe shpëtimi është kudo”. 23 janë dhe vendet, të cilat e kanë blerë për ta përhapur, pasi para disa ditësh u bë e qartë se ai..

29.12.09 14:58 |
Всички новини: днес | вчера