Eмисия новини
от 13.00 часа
Ministri Ananiev (në mes) dhe dy prej anëtarëve të shtabit operativ kundër Covid-19

Hyjnë në fuqi masa suplementare kundër epidemisë

Që nga ora 00.00 më 10 korrik me urdhëresë të Ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev hyjnë në fuqi masa suplementare kundër COVID-19. Për shkak të rritjes së numrit të të konfirmuarve me koronavirus ndalohet publiku në të gjitha ngjarjet sportive..

09.07.20 13:08 |
Prof. Kostadin Angellov

Situata është nën kontroll, pak janë të infektuarit që kanë nevojë për hospitalizim

Numri i madh i të konfirmuarve me koronavirus është një gjë që pritej, duke pasur parasysh të gjithë njerëzit, të cilët nuk respektojnë masat. Numri i të infektuarve sot është më i madh se ai i djeshëm, por me rëndësi është përqindja e atyre, të cilët..

09.07.20 09:46 |

Rritje e të infektuarve me Covid-19, numër rekord i testimeve

240 janë të konfirmuarit e rinj me koronavirus në vend, testet e bëra sipas metodës PCR për 24 orët e fundit janë 4 286, tregon Portali Unik Informativ. Më shumë – 71, vazhdojnë të jenë rastet në Sofje, pastaj janë ato në Plovdiv (21) dhe në..

09.07.20 08:26 |

Tri janë variantet për nisjen e vitit shkollor

Varësisht nga situata epidemike Ministria e Arsimit po përgatitet për tri variante të mundshme për fillimin e vitit të ri shkollor. I pari është që viti ë fillojë me prani të pjesshme në klasë – nxënësit do të frekuentojnë shkollën me ndërresa sipas..

09.07.20 07:57 |

Covid-19 në Bullagri: Dita e 123-të

Nuk është mirë që të ketë urdhër të ri për mbylljen e njerëzve Shumë shtete, bile dhe ato më të zhvilluarat vazhdojnë të kërkojnë rrugëdalje nga kriza me koronavirusin, por ende nuk kanë ndonjë zgjidhje efektive. SHBA-ja del nga OBSH-ja...

08.07.20 20:55 |

A nisi me sukses stina verore nëpër det?

Pandemia nga Covid-19 doli e pamëshirshme ndaj sektorëve të shumtë në ekonominë e Bullgarisë, në këtë numër dhe ndaj turizmit veror. Jemi mësuar që muajt korrik dhe gusht t’i vëmë në “kulmin” e sezonit dhe kjo me të vërtetë qe kështu. Por deri..

08.07.20 15:27 |

Çdo test pozitiv për Covid-19 duhet të shoqërohet me masa kufizuese

Çdo test pozitiv për Covid-19 duhet të shoqërohet me masa kufizuese, tha para RKB-së docent doktor Rosen Mihajllov, shef i disa laboratorëve të shfrytëzuara nga Shtabi Operativ Kombëtar. Edhe të ketë dyshim në test është më mirë të kufizohen kontaktet..

08.07.20 10:45 |
Profesor Kantarxhiev

188 janë rastet e reja të koronavirusit

Për 24 orët e fundit rastet e reja të koronavirusit janë 188 me 3467 PCR teste të realizuara. Këtë e tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Numri i përgjithshëm i të infektuarve që nga fillimi i pandemisë është 6102, prej të cilëve..

08.07.20 08:28 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 122

Në se numri i të konfirmuarve tejkalon 200 në ditë disa nga masat e hequra do të kthehen Në se rastet e të konfirmuarve për një ditë tejkalojnë 200 do të duhet të mendojmë për rivendosjen e një pjese prej masave, të cilat i respektonim, por..

07.07.20 20:26 |
Zotërinjtë Majo dhe Borisov

Ministri i jashtëm italian përgëzoi Bullgarinë për përballimin e epidemisë së Covid-19

Ministri i jashtëm italian Luixhi di Majo në një takim në Këshillin e Ministrave me kryeministrin Bojko Borisov përgëzoi vendin për përballimin e epidemisë së Covid-19. Përveç masave evropiane për rimëkëmbjen pas krizës së koronavirusit, të dy..

07.07.20 19:21 |
Всички новини: днес | вчера