Eмисия новини
от 15.00 часа

Mali afër Sofjes bëhet gjithnjë e më tërheqës për turistët

Në kalendarin e Sofjes të këtij viti ka 100 ngjarje sportive, 20 prej tyre do të zhvillohen në territorin e Parkut natyror “Vitosha”. Për këtë qëllim Bashkia e Kryeqytetit fillon rinovimin e infrastrukturës turistike në mal. Do të rimëkëmbet strehimi..

13.06.20 06:15 |
Fotografitë u siguruan nga Ekaterina Terzieva

Bullgaria – destinacion atraktiv për Slow turizmin

Turizmi alternativ përbën një tërësi të praktikave të qëndrueshme të orientuara si te kënaqja e interesave dhe e nevojave individuale të turistëve, ashtu edhe te ruajtja e natyrës dhe kulturës vendore. Theksi vihet mbi kontaktin me mjedisin e..

03.06.20 13:37 |
Parku Vitosha

Parku Natyror “Vitosha” prapë hapet për shëtitje

Pasi më 1 maj u hoq ndalimi për shëtitje në malet, parqet kombëtare dhe natyrore për shkak të masave të vendosura për Covid-19, Bashkia e Kryeqytetit njoftoi se hap Parkun “Vitosha” nga data 3 maj. Lidhur me këtë ajo shpalli disa udhëzime të..

02.05.20 19:25 |

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin...

15.02.20 14:05 |

Shkabat e zeza përsëri do të fluturojnë mbi malin e Rodopeve

Një kompani kozmetike britanike i dhuroi 62 mijë euro programit për rikthimin e 4 shkabave të zeza në pjesën bullgare të malit të Rodopeve. Në të kaluarën shpendët kanë qenë të zakonshëm për këtë pjesë të Bullgarisë, por mungesa e ushqimit, helmimet,..

01.02.20 09:25 |
Elena

Gjithnjë e më shumë të huaj preferojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në malet bullgare

Po rritet numri i të huajve të cilët preferojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në malet bullgare. Një prej destinacioneve të preferuara është qyteti Elena në malin Stara Pllanina, i cili tërheq me ftohtësinë, qetësinë dhe shtëpitë autentike bullgare...

18.08.19 10:10 |

Një bullgar 25 vjeç vdiq pas një incidenti në malin Olimp

Vdiq një bullgar 25 vjeç, i cili dje u plagos rëndë duke u ngjitur në malin Olimp të Greqisë, megjithë përpjekjet e mjekëve për ta shpëtuar. Ai u dërgua në spitalin ushtarak në Selanik me traumë të rëndë të trurit. Incidenti ka ndodhur në një lartësi..

21.05.19 09:59 |
“Lindja e diellit nga maja Popova kapa”, Dobrin Minkov

Vetëm me fotoaparat mund të kalosh “përmes nëntë maleve në të dhjetën”

Është verë! Rrezet e diellit ngrohin me bollëk. Retë e bardha ose ylberi që del pas shiut të shkurtër krijojnë një ndjenje gazmore dhe dëshirë që ky çast të mbetet përgjithmonë në filmin e fotoaparatit. Në fotografimin e peizazheve malore duket më mirë..

02.07.17 09:05 |

Mali na jep mësime të pamëshirshme gjatë shëtitjeve pranverën

Gjatë pranverës mali është shumë tërheqës për shëtitje dhe ekskursione. Në shikim të parë këto shëtitje na duken si ato në parkun e afërt me pemët dhe barërat e gjelbëruara, me këngët e zogjve mbi kokët tona. Vetëm dëbora, e cila ende i ka mbuluar majat..

19.05.17 11:36 |

Buzë malit Stara Pllanina afër fshatit Eleshnica

Mundësitë për shëtitje të këndshme në krahinat rreth Sofjes janë shumë, si për të turistët e huaj, ashtu dhe për ata fillestarë. Një prej itinerareve interesante për turistët pa përvojë është në rajonin e fshatit Eleshnica. Mund të udhëtoni me autobus..

30.04.17 12:15 |
Всички новини: днес | вчера