Eмисия новини
от 15.00 часа

Një seri e plotë prej dekoratash për gjimnastet bullgare në Guadalajara

Në finalet në veglat e veçanta në Challenge Kupën Botërore në gjimnastikën ritmike në qytetin spanjoll Guadalajara, ansambli bullgar fitoi medaljet e arta në tre rreth dhe dy palë shkopinj. Kështu, pasi përpara kësaj kishte marrë argjend në..

06.05.19 12:41 |
Borjana Kalejn

Katër medalje të argjendta për Bullgarinë në Kupën Botërore të Gjimnastikës Ritmike

Bullgaret Borjana Kalejn dhe Nevjana Vlladinova fituan gjithsej katër medalje të bronzta në Kupën Botërore të Gjimnastikës Ritmike në Tashkent (Uzbekistan). Kalejn u radhit në vend të dytë në shumëgarësh, me top dhe me shirit. Vlladinova fitoi medaljen e..

22.04.19 11:45 |

6 medalje për gjimnastet bullgare në Kupën Botërore në Sofje

Ansambli Kombëtar  i Bullgarisë dhe Katrin Taseva  fituan përgjithësisht 6 medalje në Kupën Botërore në gjimnastikën ritmike  në Sofje. Pas medaljes së artë në shumëgarëshin gjatë ditës së shtunë, ditën e diel ansambli fitoi argjend në finalin me 3..

15.04.19 10:53 |

Një matematikan 6-vjeçar është mbajtësi më i vogël bullgar i medaljes së artë nga olimpiada botërore

6-vjeçari Lëçezar Tomov nga qyteti Burgas u bë mbajtësi më i vogël i medaljes së artë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës në Tajlandë në konkurrim të më se 1500 pjesëmarrësve nga 21 shtete. Ai është njeri nga 32 matematikanët e rinj..

14.04.19 10:30 |

Medalje e artë evropiane në mundje për Biljana Dudova

Biljana Dudova fitoi medaljen e artë në kampionatin evropian të mundjes në Bukuresht të Rumanisë, duke mundur me 3:0 pikë në finalen deri më 59 kilogramë rusen Svetllana Lipatova. “Kjo medalje qe fituar në mënyrë jashtëzakonisht të rëndë. Pata dhe..

12.04.19 10:57 |

32 medalje për Bullgarinë në Kampionatin Evropian të Taekwondo-s

32 medalje – 10 medalje të arta, 9 të argjendta dhe 13 medalje të bronzta fitoi skuadra bullgare e Kampionatit Evropian të Taekwondo-s ITF në Itali. Në Kampionatin në fjalë, i cili ishte për të gjitha grupet e moshës dhe disiplinat, morën pjesë një numër..

08.04.19 15:26 |

Bullgaria fitoi pesë medalje në Kupën Botërore në Pesaro

Ansambli bullgar i gjimnastikës ritmike fitoi medaljen e artë në finale me vallen e tyre me tri rrethe dhe një çift shkopinj në Kupën e parë Botërore këtë vit në qytetin italian Pesaro. Në vend të dytë u klasifikua Ukraina, ndërsa në vend të tretë është..

08.04.19 09:32 |

Bullgaria fitoi 19 medalje nga lojërat Special Olimpics

Skuadra bullgare fitoi 19 medalje nga lojërat Special Olimpics në Abu Dabi. Shteti ynë ishte prezantuar nga 18 sportistë me aftësi të kufizuara intelektuale në moshë 14-42 vjeç. Katër medaljet e arta ishin fituar nga Vanja Ivanova, Iliana..

21.03.19 16:32 |

Sukseset sportive të Bullgarisë gjatë vitit 2016 edhe të thjeshta na sjellin gëzim

Viti 2016 i solli Bullgarisë suksese sportive, të cilat në krahasim me të kaluarën janë tepër të thjeshta. Prapëseprapë ata japin bazë për optimizëm dhe u sollën gëzim admiruesve të sportit. Kulmi i sukseseve sportive ishte në Lojërat Olimpike në..

04.01.17 11:39 |
Всички новини: днес | вчера