Eмисия новини
от часа

Të rinjtë bullgarë më aktivë në ushtrimin e sporteve janë ata në moshë 14 - 17 vjeç

81% prej të rinjve bullgarë në moshë mes 14 dhe 17 vjeç stërviten aktivisht, tregon studimi i agjencisë “Trend” i porositur nga Ministria e Rinisë dhe Sportit. 57% prej fëmijëve në moshë 5-13 vjeç gjithashtu praktikojnë ndonjë sport dhe ¼ prej tyre..

24.06.20 10:28 |

Pas 15 qershorit sporti bullgar do të zhvillohet me aktivitetin e plotë

Ministri i rinisë dhe i sportit Krasen Krallev tha, se sporti bullgar në kohë të afërte do të rivendosë tërë veprimtarinë. Bullgaria ishte ndër të parët të cilët aplikuan masa të rrepta kundër epidemisë dhe prandaj është ndër vendet më pak të prekura nga..

07.06.20 16:02 |

Lejuan zhvillimin e garave sportive para publikut

Që nga 10 qershori mund të zhvillohen të gjitha aktivitetet sportive në ambient të hapur para publikut. Edhe për to është në fuqi kushti për 30% mbulim të kapacitetit të vendeve për shikues dhe të pranishmit duhet të qëndrojnë në distancë të paktën 1,5..

03.06.20 20:19 |
Ministri Krasen Kralev

Ministri Krasen Kralev: Rimëkëmbja e ekonomisë sportive duhet të jetë prioritet i BE-së

Rimëkëmbja e ekonomisë sportive është një përgjegjësi e madhe për të gjitha shtetet anëtare të BE-së. Ajo duhet të jetë ndër prioritetet e BE-së dhe të jetë e përkrahur me mjetet e fondeve evropiane. Këtë e deklaroi Ministri i Rinisë dhe Sportit..

02.06.20 19:55 |

Paraqitën iniciativën “Bëj sport me Presidentin”

Mungesa e aktivitetit fizik ndër njerëzit e rinj në Bullgari po shndërrohet në një sfidë gjithnjë e më të rëndësishme të botës moderne, tha Presidenti Rumen Radev gjatë paraqitjes së ueb-platformës së iniciativës kombëtare “Bëj sport me..

01.06.20 12:00 |

Për mbretëreshat e sportit të mazhoreteve në Bullgari

Vallet e mazhoreteve bullgare, të cilat kanë pasur pjesëmarrje në skenat botërore, nuk janë të zakonshme. Ato janë plot elemente të gjimnastikës ritmike, akrobatikës dhe valleve sportive. Nuk ka njeri në qytetin e Pazarxhikut, i cili të mos i njohë vajzat..

30.05.20 06:25 |

Përshëndetje për Ditën e Sportit Bullgar

17 maj është Dita e Sportit Bullgar. Përshëndes të gjithë sportistët bullgarë, trajnerët e tyre, të gjithët që ia kanë kushtuar jetën e vet sportit. U uroj atyre shëndet dhe suksese" , tha Ministri i sportit Krasen Kralev në adresën e tij..

17.05.20 12:09 |

Sportistët elitë bullgarë rifillojnë përgatitjen

Që nga 13 maj sportistët bullgarë të përfshirë në programin për përgatitje olimpike fillojnë trajnimet në bazat kombëtare sportive në vend. Në qendrat u ndërmorën të gjitha masat kundër epidemisë, ndërsa qasja për personat e tjerë është e ndalura...

13.05.20 10:12 |

Lejohet sporti kolektiv për amatorë

Ministri i shëndetësisë doli me urdhër me të cilin lejohen sportet kolektive për amatorë në të hapur, duke përfshirë futbollin, basketbollin, volejbollin. Pjesëmarrësit duhet të jenë deri në 10 veta dhe të respektojnë masat kundër epidemisë. Nuk lejohet..

12.05.20 07:56 |

Lehtësime të reja në masat kundër Covid-19

Lejohet sporti individual në të hapur, por jo garat. Në raste të caktuara mund të hapen edhe pishinat për të notuar, tha kryeministri Bojko Borisov. Hapen restorantet dhe lokalet në të hapur për të cilët suplementarisht do të caktohet mënyra e..

03.05.20 13:24 |
Всички новини: днес | вчера