Eмисия новини
от 12.00 часа

Vendet më të mira për degustimin e verës në Ultësirën e Trakëve

Një hartë interaktive tregon mundësitë për turizëm me degustimin e verës në kantinat e hapura në Ultësirën e Trakëve. Janë përfshirë 50 kantina, të cilat ndodhen në 6 qarqe të vendit – Plovdiv, Pazarxhik, Haskovo, Stara Zagora, Jamboll dhe Sliven...

28.06.20 07:05 |

Në orën 00.43 më 21 qershor fillon vera astronomike në Bullgari

Në Bullgari të shtunën, 21 qershor, në orën 00.43 fillon stina e verës, e llogaritur astronomikisht, kur është solstici veror dhe dita është më e gjata  e vitit. Në pjesën më të madhe të Bullgarisë temperaturat më të larta mesatare regjistrohen..

20.06.20 15:47 |

Masë e jashtëzakonshme në përkrahje të vreshtarisë dhe prodhimit të verës

Fillon hartimi i masës “Ruajtja e verës” e cila do të përfshihet në programin kombëtar për ndihmë të sektorit të vreshtarisë dhe të prodhimit të verërave. Këtë e vendosën në një takim video përfaqësues të degës dhe ministrja e bujqësisë Desisllava..

20.05.20 18:02 |

Stina verore nuk varet vetëm nga turistët bullgarë

Nuk ka se si turistët bullgarë të shpëtojnë stinën verore. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare profesori Stojan Marinov nga Universiteti Ekonomik në qytetin Varnë. Sipas tij verën e kaluar të ardhurat nga turistët e huaj..

19.05.20 12:41 |

Bullgarët nuk përjashtojnë mundësinë për pushim veror në Bullgari

Në kushtet e Covid-19 bullgarët preferojnë të kalojnë pushimet verore në Bullgari, tregon një anketim i “Gallup International”. 70 për qind nga të anketuarit mendojnë se Bullgaria ofron kushte të mira për turizëm veror. Nga ata që planifikojnë të..

18.05.20 14:24 |

Drejtori i përgjithshëm i Organizatës Ndërkombëtare të Vreshtave dhe të Verës ndodhet për vizitë në Bullgari

Kryeministri Bojko Borisov u takua në Sofje me drejtorin e përgjithshëm të Organizatës Ndërkombëtare për Vreshtat dhe Verën Pau Roca. Të dy ata shqyrtuan mundësitë për bashkëpunim me qëllim popullarizimin jashtë shtetit  të traditave tona në vreshtari dhe..

19.02.20 11:50 |

Presidenti Rumen Radev: Vera bullgare është e klasës botërore

Vreshtaria dhe prodhimi i verërave janë pjesë e traditave kombëtare dhe lidhje e gjallë me paraardhësit tanë, tha Presidenti Rumen Radev në fjalimin e tij para banorëve dhe mysafirëve të qytetit jugor bullgar Ivajllovgrad. Presidenti, i cili..

14.02.20 17:45 |

Në Bullgari sot festojnë vreshtarët dhe prodhuesit e verës

Për një pjesë të madhe të botës 14 shkurti është i njohur si Dita e D ashurisë. Tradita në Bullgari urdhëron që në këtë datë të festohet puna e vreshtarëve dhe e prodhuesve të verës. Dita është e quajtur nga populli Trifon Zarezan. Dhe pavarësisht se..

14.02.20 14:39 |

“Vinaria 2020” pret miq nga i gjithë kontinenti

Gjatë gjysmës së dytë të muajit shkurt, qyteti Plovdiv do të kthehet në destinacion për turizëm të verës në sajë të ekspozitës ndërkombëtare për vreshtari dhe prodhim të verës “Vinaria 2020”. Pritet që në qytet të mbërrijnë rreth 40 mijë miq nga Bullgaria..

02.02.20 09:05 |

Fshati Ilindenci feston perënditë e verës

Për herë të 28-të fshati Ilindenci në rrethin e qytetit Bllagoevgrad (Bullgari Jugperëndimore) do t’i presë perënditë e verës. Në ditën e parë të muajit shkurt festohet festa, e cila është lidhur me legjenda të lashta dhe sikur kërkon një përkulje nderimi..

01.02.20 08:20 |
Всички новини: днес | вчера