Без рамки

Some Details

Япония "гостува" в предаването "Без рамки"

„Едно приключение в Япония“ – така сме нарекли петдневното турне на квартет „Абагар“ в Страната на изгряващото слънце. За него ще ни разкажат Стефка Будакова и София Генова от фолклорната формация. Очаквайте и разговора ни с Кеворк Крикорян – племеник на..

публикувано на 06.12.18 в 09:06

"Без рамки" с Олег Лабозин, Бехчет Данаджъ и Иван Джебаров

Предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" от 11 до 12 часа в четвъртък, 29.11, ще се обърне към театъра, монументалното изкуство и литературата. Руският режисьор Олег Лабозин, който работи по ново заглавие за деца в Драматично-куклен..

публикувано на 28.11.18 в 17:13

"Капчици душа" и Добри Войников в "Без рамки"

Маргарита Зидарова от Търговище представя дебютната си поетична книга „Капчици душа“. Една година след излизането й стихосбирката ще има своята премиера в Шумен. Книгата е подредена по „групи” и във всяка от тях читателят се среща с нова душевност –..

публикувано на 22.11.18 в 09:00

„Дневник на сърцето“

  Преди още да е излязла по книжарниците, в предаването „Без рамки“ след 11 часа, ще чуем стихове от новата книга на разградската поетеса Павлина Стаменова – авторката на тоталния хит на Тоника и Ваня Костова „Молитва”. Ще разберем и какво ще..

публикувано на 15.11.18 в 09:07

Печенката, проф. Калин Янакиев и Рашко Младенов в предаването "Без рамки"

В изданието на предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" в четвъртък, 08.11 от 11 до 12 часа, ще ви срещнем с трима събеседници - Печенката, проф. Калин Янакиев и Рашко Младенов. В предаването акценти ще бъдат музиката, театъра,..

публикувано на 07.11.18 в 10:13

Трима творци в Деня на народните будители

В Деня на българския дух и будителството ще ви срещнем с три поколения творци, които по своя си категоричен начин отстояват идентичността ни. Ще ни гостуват младият актьор Александър Валериев, който ще ни разкаже защо детския спектакъл „Цветни вълшебства“..

публикувано на 01.11.18 в 09:51

млад режисьор, композитор от Виена и художник от Айдемир

  След 11 ч. в предаването за култура „Без рамки“ ни предстои среща с Максима Боева,която бе отличена с националната награда за млад режисьор „Слави Шкаров“ за спектакъла си "Нирвана" в шуменския театър.   С композитора Владимир Панчев –..

публикувано на 25.10.18 в 09:30

"Без рамки" - между поезията, спомените и документалистиката за червения терор

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 18.10 от 11 до 12 часа ще се спрем на художествената литература и документалните изследвания, на поезията днес и на взирането в историята на комунистическия терор. В предаването ще дадем..

публикувано на 18.10.18 в 10:37

две ярки изложби по едно и също време

  2 ярки изложби по едно и също време се откриват в четвъртък в Русе и Шумен: - Радослав Ценов представя в „Елена Карамихайлова“ самостоятелната си изложба живопис „Брегове“ – репортаж от галерията с автора по време на подредбата й. - По..

публикувано на 12.10.18 в 15:35

Визуалните изкуства са тема в предаването "Без рамки"

Кои са участниците в Деветия национален пленер „Шуменско плато“ и как ще представят красотите на природата ни? Защо вдъхновението е задължително да го има и в същото време може и без него? Отговорите ще чуем от художничките Елеонора Атанасова от Казанлък..

публикувано на 04.10.18 в 09:17