Денят на совите

Some Details
Сцена от операта „Джоконда“ от Амилкаре Понкиели - спектатъл на Кралския театър „Ла Моне“ в Брюксел

Каква би била вашата пиеса за COVID?

Икономика   и култура. Такива акценти ви предлагаме в „Денят на совите“ в петък. В актуалната част въпросът ще бъде: „Как оценявате мерките за подпомагане на бизнеса при кризата заради COVID 19 ?“ По повод Международния ден на театъра 27 март..

публикувано на 27.03.20 в 19:41

Умеем ли да живеем

Какво значи "да умееш да живееш"? Това е въпросът в "Денят на совите" на 26 март. Какво ни научи ситуацията на социална дистанция и изолация за начина по който живеехме до скоро? А дали ще ни научи да живеем различно - тези въпроси ще очакват..

публикувано на 26.03.20 в 18:34

Очакваме ви в "Денят на совите"

Християнският свят отбелязва един от най-големите църковни празници – Благовещение. Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя е избраната да роди Спасителя на човечеството. Кои бяха добрите вести през..

публикувано на 25.03.20 в 19:29

Как можем да си помогнем сами?

Въпросът ще зададем в „Денят на совите“ тази вечер и ще търсим отговори, свързани със здравето, семейните финанси и всички аспекти, които кризата с COVID – 19 засяга в живота ни. По-късно ще разкажем в аванс за една практика, с която можем да напишем карта..

публикувано на 24.03.20 в 19:49

С ,,Денят на совите" и в понеделник

  В Международния ден на метеорологията – 23 март, в предаването ,,Денят на совите“ ще ви попитаме: В какви посоки ви e отвявал вятъра през годините? В късната рубрика ще ви срещнем с дългогодишния метеоролог от Шумен Лили Велева. Екипът:..

публикувано на 23.03.20 в 19:40

Неделя вечер в "Денят на совите"

Какви мерки, според вас, трябва да има в един Закон за извънредното положение – това ще ви попитаме в първата част на предаването „Денят на совите“. След това ще преминем през границите на здравословния страх, тревожността, паниката и масовата психоза..

публикувано на 22.03.20 в 20:14

Какво не може да се прави виртуално?

Въпросът ще зададем в ефира на Радио Шумен в съботната вечер след 21,00. Това е покана за нощните птици, които обичат „Денят на совите“ отново да се срещнат със своите ефирни приятели и да разговарят за нещата, които са важни днес. В първия час на..

публикувано на 21.03.20 в 20:01

В края на зимата

Отмерваме последни часове преди началото на астрономическата пролет. В първите минути на вечерното предаване ще ви питаме: С какво ще запомните тази зима? И то каква зима! В късната рубрика ще научите как се съчетава астрология, психология и..

публикувано на 19.03.20 в 19:35

Честит рожден ден, сови!

На рожден ден съм тази вечер. Ефирен.Любимото вечерно предаване "Денят на совите" по Радио Шумен става на 24 години. Колегите оставиха поздрави към слушателите и спомените си за отминалите празници и делници, за споделените мисли и мечти през всичките..

публикувано на 18.03.20 в 18:51

В „Денят на совите“ на 16-ти март

Ще попитаме:С какво можем да бъдем полезни на себе си и на околните в дни на изпитания? Отговорите на този въпрос ще очакваме тази вечер след 21,00, във времето на нощните птици в ефира на Радио Шумен, но преди това ще провокираме слушателите с най-полезните..

публикувано на 16.03.20 в 20:19