Днес

Some Details

С програма „Днес“ в следобеда на 29 юли

Как ще се промени учебният процес през есента, ако има влошаване на COVID-19 кризата? Кога ще зарабоити с пациенти откритият днес Център за грижа за лица с умствена изостаналост в Имренчево, община В. Преслав? Как жителите на Смядово могат да кандидатстват..

публикувано на 29.07.20 в 12:25

С програма „Днес“ в следобеда на 22 юли

Защо възрастните хора от старчески дом "Възраждане" в Русе се вдигнаха на бунт? Какви са добрите практики в дуалното обучение, представени на национална среща в Търговище? В Международния ден на бокса – как спортен клуб„Шумен груп“ се справя с..

публикувано на 22.07.20 в 12:47
МБАЛ Силистра

Програма "Днес" - с медицински, образователни и театрални теми

Темите и събитията, които може да проследите в програма "Днес" в понеделник от 13 до 17 часа: - Медиците от Спешния център към Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра продължиха работа днес, въпреки че вече са подали колективна оставка...

публикувано на 29.06.20 в 12:43
Президентът Румен Радев

Президентът, медиците, система "Дунав" и графитите - във фокуса на програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък, 26 юни, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Медиците от Спешния център към МБАЛ Силистра подадоха колективна оставка. Те спират работа в понеделник в 8:00 ч. Темата ще коментира в интервю на..

публикувано на 26.06.20 в 11:46

Анри Кулев с изложба и сборника "SEXpress"

Известният български аниматор, автор на карикатури, илюстрации, живописни творби, режисьор и сценограф, преподавател в Нов български университет проф. Анри Кулев гостува днес в Шумен. Той ще представи пред публика изложба с акварелни рисунки и сборника..

публикувано на 24.06.20 в 16:46
75 пилоти ще участват в планинското

С програма „Днес“ в следобеда на 24 юни

По традиция ралисезонът стартира от Шумен. Макар и със закъснение. Как се организира първият кръг от планинския шампионат в извънредната КОВИД-19 ситуация? Извънредната ситуация е удължена до 15 юли. Как шуменци оценяват мерките срещу разпространението на..

публикувано на 24.06.20 в 13:00

Болници, изпити и туризъм в програма "Днес"

В програма „Днес“ на Радио Шумен в понеделник, 15 юни може да проследите: – Как премина външното оценяване по български език и литература при седмокласниците в Шумен ще разберем от репортаж на Невена Николова; – Какви са проблемите и очакванията на..

публикувано на 15.06.20 в 11:37
Снимката е илюстративна

С програма „Днес“ в следобеда на 12 юни

Докъде стигна COVID-19 епидемията в Североизточна България? Готова ли е многопрофилната болница в Шумен да приеме тежките случаи на заразени с коронавирус от новите огнищата край града? Как незаконното сметище в Глоджево, Община Ветово се превърна в зона..

публикувано на 12.06.20 в 13:00
Неделчо Неделчев - кмет на село Мадара

С програма „Днес“ в следобеда на 10 юни

Как село Мадара ще се опита да се отдели от Община Шумен? Интервю с кмета Неделчо Неделчев. Каква е „високата награда“, която спечели Детска градина „Светулка“ в Шумен? Призът се дава от платформата за електронно сътрудничество между училищата в цяла..

публикувано на 10.06.20 в 11:49

Сесии, църкви и читалища

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък от 13 до 18 часа можете да проследите: - На сесия в Нови пазар се приема за първи път Общ устройствен план на цялата община. По темата с новия главен архитект на Община Нови Пазар Николай Симеонов разговаря..

публикувано на 28.05.20 в 09:36