В ШУ поглеждат към звездите

Снимка: santabanta.com
"Съвременни космически технологии" е публичната лекция, която днес ще бъде изнесена в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Тя е по повод Деня на космонавтиката, която се отбелязва на 12 април. Лекцията ще бъде придружена с демонстрация на учебен космически наноносител. Лектори ще са космическите физик-инженери от Сдружението "Инициатива САТ-1" Здравко Димитров и Стоил Иванов. Началото е от 15.30 часа в Корпус 1 на Шуменския университет.


 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пощата в Шумен - в ревизия

Централният клон на „Български пощи“ в Шумен не работи с клиенти поради ревизия. На вратата на сградата е закачена табела, информираща посетителите, че се очаква обектът да отвори врати около 16:00 часа днес, констатира репортер на Радио Шумен тази сутрин. На бележката от "Български пощи" с ръкописен текст е упоменато, че посоченият час е..

публикувано на 20.02.19 в 09:12

Бизнесът в училище

Три професионални гимназии от Шуменска област предлагат обучение по четири специалности след направена заявка от работодатели. Това означава, че учениците, приети в тези паралелки, ще се обучават по дуалната система. Предложените професии са в Професионалната гимназия по строителство,архитектура и геодезия в Шумен, техническата гимназия във Велики..

публикувано на 20.02.19 в 08:45

Слънчево и топло

В широки граници са измерените в 5 ч. тази сутрин температури в Североизточна България - в Русе и Разград са отчетени 5 градуса, 2 градуса е в Русе, минус 1 - в Търговище. В Шумен температурата е минус 2 градуса, атмосферното налягане е 993 хектопаскала, а влажността на въздуха е 91%. На места в региона видимостта е намалена. През деня ще е..

публикувано на 20.02.19 в 06:59

Без ток в Североизтока днес

Детската градина номер 19 в Шумен и част от улица „Червени ескадрони“ в града ще останат без електрозахранване днес заради ремонти на съоръженията. Спирането ще е от 13 ч. до 16 ч. В областта от 9 ч. до 16 ч. ток няма да има в селата Велино, Живково, Калино, Иглика, Дренци, Габрица и част от Черноглавци. В Силистренска област също се..

публикувано на 20.02.19 в 06:33

ВиК авария на Пети полк

Авария по уличен водопровод е причината да няма вода в района около зала "Арена Шумен". Тя е възникнала в късния следобед, като в момента работата по отстраняването й продължава, обясняват от ВиК - Шумен. Очаква се водоподаването да бъде възстановено до 20:00 ч. днес.

публикувано на 19.02.19 в 17:12

Лъвски скокове в Шумен

20 петокласници от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен участваха в състезанието „Лъвски скок“. В надпреварата, която се проведе днес във физкултурния салон на учебното заведение, децата направиха по три опита за скок от място. Първи при момчетата се класира Теодор Тодоров, а най-добър резултат при момичетата показа Цветелина Генова...

публикувано на 19.02.19 в 15:23

Вандали палят новите контейнери

Десет от новите контейнери за битови отпадъци в Шумен, които бяха поставени в северната част на града, вече са повредени. Работници от общинското предприятие по чистотата установиха на ул. „Ген. Драгомиров“ до сухата чешма запалени отпадъци и обгорени съдове. От общинската администрация напомнят, че през миналата година бяха закупени 725..

публикувано на 19.02.19 в 15:06