Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

О.з. генерал от ДС се простреля

Снимка: Радио Шумен

90-годишен мъж се е прострелял в главата с огнестрелно оръжие, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Инцидентът е станал вчера около 17.30 ч. в дома му на булевард „Мадара“ в областния град.

Мъжът е бил откаран веднага в шуменската болница, където малко по-късно починал. Извършен бил оглед, по време на който не са установени данни за насилствена смърт. Образувано е досъдебно производство.

По информация на Радио Шумен, това е о. з. генерал-майор Йордан Касабов, който е бивш началник на Окръжното управление на МВР в Шумен и на Областното управление на МВР в Разград. Легенда в българските тайни служби от времето на тоталитарния режим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пречиствателна станция за питейни води - Шумен

ДНСК бави пускането на пречиствателната

Пречиствателната станция за питейни води в Шумен е напълно готова.  "Подали сме документацията за получаване на Акт 16 преди месец и половина в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), но все още нямаме отговор", заяви управителят на ВиК Шумен Иван Пушкаров. По думите му това бави пускането ѝ в експоатация. Според него новият водопровод от..

публикувано на 29.03.24 в 11:57

Електропровод без стопанин

Въздушният електропровод "Белия баир", който захранва помпената станция "1300", няма стопанин. Това стана ясно днес по време на заседанието на "Асоциацията по ВиК" в Шумен.  С промени в Закона за енергетиката от 2012 г. общините у нас трябва да прехвърлят всички мрежи, които са тяхна собственост на съответните енергодружества. Срокът за завършване на..

публикувано на 29.03.24 в 11:44

Фиданки край училища

Над 100 деца от СУ „Паисий Хилендарски“ във Върбица и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Бяла река се включиха в залесяване организирано от Държавното горско стопанство (ДГС) във Върбица по повод Седмицата на гората.  20 широколистни и иглолистни фиданки, отгледани в разсадника на стопанството, ще красят от днес зелените площи на двете училища...

публикувано на 29.03.24 в 09:50

По аварията ще работят през нощта

"Разкрита е авариралата част от тръбопровода за Шумен. Екипи вече започват да работят по ремонта". Това съобщи шефът на ВиК-Шумен Иван Пушкаров. Компрометиран е близо метър от тръбата, доставяща вода до Шумен. Вероятно работата по заваряването ще продължи и през нощта. Припомняме, че водопроводът се спука под коритото на река Камчия рано тази сутрин...

публикувано на 28.03.24 в 20:25

Фикрет Индже с "Ключ на град Шумен"

Решението за удостояването на Фикрет Индже с най-високото почетно отличие „Ключ на град Шумен“ бе взето днес от Общинския съвет с 33 гласа “за”, без против и с двама “въздържал се”. Собственикът на “Алкомет” АД е първият носител на приза.   В статута за символите, почетните знаци и звания на община Шумен е записано, че „Ключ на град Шумен“ се..

публикувано на 28.03.24 в 16:50

Търсят зала за щангистите

Казус между СУ „Йоан Екзарх Български“ и олимпийския шампион по вдигане на тежести Иван Иванов стигна до общинските съветници. Училището иска да си върне залата, с която да разшири учебната база. Директорът му Валентина Тодорова каза, че до 2027 г. учебният процес трябва да бъде едносменен и си поиска тренировъчната зала, за да се направят класни стаи...

публикувано на 28.03.24 в 16:15

Вода най-рано утре сутринта

Продължава отстраняването на аварията по довеждащия водопровод края село Хан Крум. Тази вечер най-вероятно няма да бъде пусната водата, каза главният инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов. „Все още осушаваме терена. Направили сме дигите, има още малко да се довърши дигата около аварията и започваме с помпи да осушаваме. След това ще се направят..

публикувано на 28.03.24 в 15:49