Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Паркоматите пак с инкасатори

Снимка: Никола Смиленов

Паркинг автоматите в Шумен отново работят, като шофьорите получават талон от устройствата, а касов бон им издава инкасатор от „Общински жилища и имоти“. Този вариант е съгласуван с НАП, уточни управителят на общинското предприятие Юлиян Вълчев. Той добави, че очаква скоро да има решение на проблема с фискализирането на устройствата.

"Разговорите с фирмата доставчик продължават. Те са на такъв етап, че първо се опитват да внедрят фискален принтер в устройството. По последни данни, вече са влезли в контакт с НАП, за да синхронизират софтуера си. Това, което месеци наред ни уверяваха, сега като че ли е стартирало", посочи той.

Вълчев добави, че са водени разговори с фирмата доставчик и за евентуална подмяна на паркинг автоматите с нови, което също е възможно решение.

Радио Шумен припомня, че устройствата бяха спрени през февруари след проверка от НАП, а причината за това беше, че те не издават касов бон, а само талон.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приемат молби за енергийни помощи

Шест са подадените молби за енергийно отопление в дирекцията „Социално подпомагане“ – Шумен от началото на месеца, когато стартира срокът за кандидатстване. До края на октомври ще се приемат заявленията за отпускане на средства за новия отоплителен сезон. Общата сума за петте месеца – от първи ноември до края на март, е 465 лева и 90 стотинки...

публикувано на 10.07.20 в 09:31

"Златна ябълка" за Денис от Шумен

Софтуер за иновативна пешеходна пътека разработва 17-годишеният Денис Исметов от Шумен. За проекта си "Енергийна пътека“ той получи национално отличие преди година. Работата му за доусъвършенстване на проекта продължава и в момента, целта му е модерните технологии да не вредят на околната среда. “Моето изобретение е приложимо навсякъде и..

публикувано на 09.07.20 в 17:07

В Шумен затягат мерките

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито трябва да се провеждат без публика, се казва в заповед на кмета на Община Шумен Любомир Христов. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за..

публикувано на 09.07.20 в 16:32

Ново кръгово до жп прелеза в Хитрино

Ново кръгово движение на площада пред старата автогара в Хитрино облекчава трафика в селото. То е част от работите по реконструкцията на пътя от с. Тимарево до жп прелеза. Стойността на целия проект е 1 млн. лв. Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони, по проекта за реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа. „Вече сме на..

публикувано на 09.07.20 в 15:22

Помощи за бедни в Никола Козлево

Започна раздаването на пакети с брашно на социално слабите и нуждаещи се жители на община Никола Козлево. Това съобщават от местната администрация. Общото количество, което ще бъде разпределено, е 105 тона. Поетапно ще бъдат обхванати всички населени места. Днес брашно се раздава в селата Крива река, Църквица и Хърсово. Решението за този..

публикувано на 09.07.20 в 14:49

По-ниски добиви от пшеницата

Жътвата на хлебна пшеница в района на Велики Преслав приключи при среден добив от 400 кг, което е значително по-малко от прибраните миналата година 550 кг зърно от декар. Площите с пшеница са общо 3350 дка. 60 на сто от тях са дали по 580 кг, но добивът от останалите е едва 140 кг/дка. Това е реколта, получена при еднаква технология на отглеждане,..

публикувано на 09.07.20 в 14:35

Строг контрол в Шумен

Ограничителните мерки, въведени със заповед на здравния министър, ще бъдат строго контролирани. Това заяви областният управител на Шумен проф. Стефан Желев на днешното заседание на Областния кризисен щаб за коронавируса. Проверките ще се извършват от екипи на Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция на МВР и длъжностните лица,..

публикувано на 09.07.20 в 14:07