Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди деца без плод и мляко

Снимка: Pixabay

Стотици училища у нас остават без доставка на плодове и мляко заради хаос в нормативната наредба. Това обявиха днес представители на фирми доставчици. Те твърдят, че имат сключени 3-годишни договори, но преди седмица са научили за проведен през август нов конкурс, съобщава БГНЕС.

Нямаме отговор какво налага фонд „Земеделие“ да прави нови конкурси, заяви един от управителите на фирма доставчик Милена Рашева. Тя допълни, че докато се разглежда спорът, не доставят продукти по програмата.

Заради бездействието по проблема бяха поискани оставките на земеделския министър Десислава Танева, нейния заместник Чавдар Маринов и изпълнителния директор на фонда Васил Грудев. От държавния фонд „Земеделие“ коментират, че развитие по случая може да има, след като се произнесе 5-членният състав на Върховния административен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал "Здравей, Здраве!"

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се провежда днес /20 април/ и утре /21 април/ в зала „Филхармония“ в Русе. Каузата му е да популяризира здравословния начин на живот. Събитието се провежда в 24 града в страната.  Тази година темата е "Четирите елемента и Любовта". Програмата в двата дни включва лекции на разнообразни теми, филм на режисьора Бояна..

публикувано на 20.04.24 в 12:43

Ултрамаратон започна в Русе

Започна ултрамаратонът „Дунав 24 часа бягане“. Стартът беше на Градския стадион в Русе. В надпреварата участват над 100 атлети от 10 държави. Дисциплините за днес /20 април/ са индивидуални: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, както и щафета от трима състезатели, които ще бягат по 2 часа.  Основен организатор на турнира е..

публикувано на 20.04.24 в 12:05

„Капачки за бъдеще“ продължава

Продължава пролетната кампания „Капачки за бъдеще“, която се провежда в 33 града в страната.  Със събраните капачки и кенове ще се помогне на 20 детски и родилни отделения у нас, съобщават организаторите.  Днес благотворителното събитие се провежда в Русе и Търговище. 

публикувано на 20.04.24 в 11:29

БСП с председател на РИК-Русе

Милена Хинкова от БСП за България е избрана за председател на Районната избирателна комисия /РИК/ в Деветнайсти изборен район – Русенски за изборите за Европейски парламент и за народни представители на България на 9 юни. Тя оглавяваше комисията на последните пет вота. Юрист е по професия и с дългогодишен опит в правенето на избори.  За първи път РИК..

публикувано на 20.04.24 в 11:23

Форум „Водното богатство на България“

Общо 24 ученици от училища в общините Лозница, Исперих,  Разград и Кубрат участваха в Регионалния екологичен форум на тема „Водното богатство на България“. Събитието се организира за девети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието в Разград. Всяка година темата е..

публикувано на 20.04.24 в 10:14

Мъж загина в дома си

66-годишен мъж е загинал след пожар в дома му в Силистра. Сигналът за произшествието е получен тази сутрин в 07:45 часа. При пристигането на адреса, в апартамента, намиращ се на третия етаж на жилищен блок по ул."Добруджа", огнеборците открили тялото на мъжа.  По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване. Пожарът е локализиран в границите..

публикувано на 20.04.24 в 09:52

ДПС взе секретарското място в РИК-Шумен

Светлозар Петков от ГЕРБ е председател на Районната избирателна комисия за 30 многомандатен район в Шумен за изборите за Европейски парламент и Народно събрание на България на 9 юни. Ахмед Джамбазов от ДПС е избран за секретар. Това стана ясно след решение на Централната избирателна комисия. За секретарското място в РИК на консултациите..

публикувано на 20.04.24 в 09:37