Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Клуб петък" на 13 декември

Илюстрация на Любен Зидаров.
Снимка: Егмонт България

Илюстрациите на българските корици за специалните издания на „Хари Потър“, дело на 95-годишния художник Любен Зидаров, предизвикаха един от най-шумните скандали у нас през годината. Читателите обявиха стилизираните акварели за „призраци от миналото“, за отблъскващи рисунки, правени сякаш от дете. От друга страна експертите отсякоха, че публиката нищо не разбира. Започнаха да обясняват, че творбите на Зидаров са шедьоври, твърде голям залък за масовия вкус. 

Тази шумна дискусия предизвика въпросите: Има ли право публиката да не хареса творбите на утвърдени артисти? Трябва ли експертите да ни внушават мнения и вкусове? Да се доверяваме ли на първата негативна реакция или да се опитаме да разберем защо не харесваме дадено изображение? 

По тези въпроси ще спорим в „Клуб Петък“. Изберете Радио Шумен във времето от 11 до 12 ч. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Днес“ в следобеда на 18 април

Собственици на заведения по центъра на Шумен се оплакаха на кмета проф. Христо Христов от демографската криза, изместването на клиентския поток и вендинг автоматите. Те търсят помощ от община Шумен. Защо обаче капучиното в центъра на Рим може да е двойно по-евтино от кафето в Шумен? Какво предлага на посетителите новият музей „Тутраканска епопея –..

публикувано на 18.04.24 в 12:16

Споделено утро с Радио Шумен

  Приятно разсънване с Радио Шумен и в четвъртък. Заредете утрото си с много положителна енергия, с   музика и полезна информация от ефира на Радио Шумен! На 18 април бъдете и с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Стартираме след новините в 6 часа и..

публикувано на 17.04.24 в 10:13

Посрещнете утрото с Радио Шумен

Екипът на предаването "Оттука започва денят" - Пламена Бръчкова и Цветелина Георгиева, ви желае прекрасно утро. Може да изберете нашата компания от 06 до 10 часа.  Предстоят интересни теми и събеседници, а хубавата музика е гарантирана. Новините са на всеки кръгъл час, а днес за тях се грижи Айше Лятиф. Ще си говорим за образование, за работа, за..

публикувано на 17.04.24 в 05:30

Незабравимо утро с Радио Шумен

Добро утро в 101-то утро на годината! От 6 до 10 часа днес може да бъдете със сутрешния екип на Радио Шумен - Цветелина Георгиева и Пламена Бръчкова, която ще ви говори с хубава музика.  Днес започва Шекер байрам, очаквайте репортажа ни от Никола Козлево за трапезата и прошката на празника. В 8,30 часа е Трудовата ни борса от Търговище с..

публикувано на 10.04.24 в 05:30

Следобед с "Днес" на 9 април

Кабинетът "Главчев" положи клетва на извънредно заседание на Народното събрание. Вълненията в село Цани Гинчево, община Никола Козлево, свързани с местния вот от 2023-та година,  продължават. След спасителна операция в пресечена местност в ПП „Шуменско плато“, беше спасен човешки живот. Регионалната здравна инспекция в Шумен отбелязва Деня на..

публикувано на 09.04.24 в 12:30

Хубава неделя с Радио Шумен

За прекрасен старт на неделния ден не пропускайте предаването "Оттука започва денят" на Радио Шумен. От 07:00 до 10:00 часа с вас ще бъдем Цветелина Георгиева и музикалният редактор Андриан Христов.  Започваме веднага след новините. Ще чуете най-точната агропрогноза за следващата седмица Отец Николай ще ви разкаже всичко за средата на поста - Неделя..

публикувано на 07.04.24 в 06:30
Голямата базилика в Плиска

„Днес“ в следобеда на 5 април

Как областните управители на Шумен и Варна ще си сътрудничат в популяризирането на туристически обекти и опазването на културно-историческото наследство?  С какви проблеми шуменци се обърнаха към ръководителите на Конфедерацията на независимите синдикати в България, който днес дойдоха в десетия град? В рубриката "Европа – ново начало" ще зададем..

публикувано на 05.04.24 в 12:42