Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коронавирус вече в България?

Снимка: БНТ

Трима български граждани са под наблюдение за симптоми на новия коронавирус, съобщи на брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Това са жена, завърнала се от Тайланд и мъж и жена, върнали се от Китай.

Хората са в добро състояние, вземат се всички мерки за справяне с евентуален случай на зараза, препоръчани от Световната здравна организация. Създадена е и специална работна група с експерти от различни ведомства. До седмица се очакват тестове за установяване конкретно на този коронавирус. И сега у нас има генетични тестове, чрез които може да се изследва наличието на вируси от този вид.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС взе секретарското място в РИК-Шумен

Ахмед Джамбазов от ДПС ще е секретар Районната избирателна комисия за 30 многомандатен район в Шумен за изборите за Европейски парламент и Народно събрание на България на 9 юни. Това стана ясно след решение на Централната избирателна комисия. За секретарското място в РИК на консултациите миналата неделя имаха претенции от ДПС и от "Възраждене"...

публикувано на 20.04.24 в 09:37

Ясен е председателят на РИК-РАзград

Юристът Невин Скендер ще бъде председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Осемнайсети изборен район – Разградски, за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни.  Решението за назначаването на РИК е публикувано на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), пише БТА. Припомняме, че на..

публикувано на 20.04.24 в 08:38

Състезание по керамика събира ученици

Домакин на националното състезание „Най-добър млад керамик“ е шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Пет отбора от Русе, Шумен, Силистра, Елин Пелин и Нови пазар ще мерят творчески сили днес (20.04.) във Военния клуб. Състезанието започва от 9 часа.  Темата е „Форми на комуникация“. Учениците ще работят с глина. В..

публикувано на 20.04.24 в 08:22

Облаци в събота

Днес ще е предимно облачно. Относително по-значителни количества валежи ще има по Черноморието. В Североизточна България те ще са по-слаби и на по-малко места, а привечер ще започне намаление на облачността.  Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който по-късно ще се обърне от северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°,..

публикувано на 20.04.24 в 06:38

Задържаха домови обирджии

Криминалисти разкриха дръзка кражба на пари и злато от жилище в Търговище часове след извършването й. Задържани са двама души, а в тях освен откраднатото, са намерени и шперцове за отключване. Спецоперацията  на територията на полицейските дирекции на Търговище и Варна е била координирана от ГД "Национална полиция". В апартамента в Търговище е било..

публикувано на 19.04.24 в 19:31

Над 200 случая на коклюш у нас

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване от коклюш, стана ясно днес. Първият случай е от началото на месеца, а вторият – от 14 април. Децата са били на възраст под 2 месеца и все още не са били имунизирани.  Бебетата са били от една махала в Кюстендил, но семействата не са се познавали и не са имали контакт помежду си, заяви главният държавен..

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Рисунки за риска

16 рисунки на деца от Търговищка област са класирани за националния етап на конкурса „С очите си видях бедата“, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В надпреварата са участвали общо 33 произвeдения. Сред заслужилите участие в националния етап от международния конкурс шест творби са на ученици от Търговище, Попово и от Основното училище в село Голямо..

публикувано на 19.04.24 в 15:54