Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонт на пътя

| обновено на 17.02.20 в 06:08
Снимка: Радио Шумен

Ремонтните работи по 4-километровия участък от околовръстния път до входа на село Васил Друмев в община Шумен продължават от днес, напомнят от Община Шумен.

Благоприятните метеорологични условия позволяват да се възобновят строителните дейности, които включват ръчни и машинни кърпежи на пътното платно, локални ремонти, възстановяване на банкети, канавки и полагане на асфалтова настилка.

Ще бъде въведена временна организация и движението на автомобили ще се осъществява само в едната лента на пътното платно.

Изпълнител на обекта е фирма „Автомагистрали – Черно море“ АД – Шумен, която спечели обществената поръчка на стойност 458 333 лв. Средствата са осигурени от общинския бюджет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропускателният режим на пазара остава

До края на извънредното положение ще остане пропускателният режим на пазара в Шумен. Кметът Любомир Христов разпореди за срока на извънредното положениеда се създаде и въведе организация за контролиран достъп на клиенти на територията на Общинския пазар в Шумен. За целта е необходимо да се поставят заграждения за предотвратяване струпването на хора...

публикувано на 08.04.20 в 17:13

Проверки, актове и върнати на КПП

208 са извършените проверки днес от полицейски служители на хора, поставени под карантина, след като са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка. Образувано е едно досъдебно производство за нарушена карантина. От контролно-пропускателните пунктове за влизане и излизане от Шумен през последните 24 часа са върнати 46 водачи, които не са..

публикувано на 08.04.20 в 17:09

Онлайн подкрепа за специални деца

"Екипът на Центъра за ранно развитие в Шумен работи онлайн и терапевтичната работа с децата не е прекъсвала". Това съобщи ръководителят Катя Крумова. Всички специалисти се включват в онлайн консултациите, като дават насоки за работата с децата у дома, предоставят материали за упражнения и поставят задачи. Под ръководството на рехабилитатор и..

публикувано на 08.04.20 в 16:59

609 безработни в Шумен за 20 дни

609 безработни са се регистрирали в шуменското Бюро по труда в периода от 13 март до 3 април. Сред тях има и хора, които са се завърнали от чужбина. Това съобщи за Радио Шумен директорът на бюрото Даринка Златева. Сред регистрираните безработни от началото на извънредното положение най-много са били заети в икономическите дейности хотелиерство и..

публикувано на 08.04.20 в 16:30

Част от Шумен без вода

Днес - 8 април, от 16,30 ч. до 21,00 ч. няма да има водоподаване за високата и най-високата зона на Шумен, включително районът, западно от пл.”Оборище”, районът на МБАЛ - Шумен, кв. "Гривица" и кв. "Боян Българанов". Това съобщиха от ВиК. Причината е възникнала авария на уличен водопровод от водопроводната мрежа на Шумен и необходимостта от извършване на..

публикувано на 08.04.20 в 16:17

300 шлема за хората на първа линия

Община Шумен закупи допълнително 300 нови предпазни шлемове на работещите на предния фронт в здравни, социални и общински структури. С шлемове ще бъдат снабдени медиците от ДКЦ I – Шумен, от СБАЛК "Мадара", Държавната психиатрична болница в село Царев брод и стоматолози. Екипите, ангажирани с денонощни грижи за потребителите в Дома за стари хора в..

публикувано на 08.04.20 в 15:56

Подменят стълбове и жици

Във Велики Преслав възобновиха подмяната на електрически стълбове и електропроводници. Обновяването на съоръжения се прави от енергийното дружеството като част от неговата инвестиционната програма. В кв. "Кирково" се монтират 15 нови бетонни стълба, а старите ще бъдат демонтирани и премахнати в рамките на един месец.  Преди това работна..

публикувано на 08.04.20 в 15:12