Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трагедия на третия етаж

Снимка: Радио Шумен

Две жени – на 97 и 75 години са починали след задушаване в пожар, възникнал около 02:50 ч. на 14 февруари. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за произшествието бил приет в оперативната дежурна част на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" .

Към ул. “Цар Освободител“ в града били насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Установено било, че в жилище на третия етаж възникнал пожар след запалена ритуална свещ за покойник. В пламъците след задушаване са починали живущите на адреса майка и дъщеря на 97 и 75 години.

Извършен бил оглед. Причинени са материални щети както в жилището, така и във входа на блока. Пламъците били погасени от екипите на пожарната.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура - Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мерки срещу коронавирус и в Никола Козлево

Ежедневна дезинфекция се извършва във всички населени места от община Никола Козлево. За това съобщават от местната управа. Обработват се улиците, обществените сгради и площадите. С дейностите са ангажирани общински служители, на които е раздадено защитно облекло. Работата ще продължи до промяна на обявеното извънредно положение у нас, уточняват от..

публикувано на 02.04.20 в 16:23

Акредитация за шест години

Институционална акредитация и обща оценка по критериите 9,12 (от възможна максимална 10) получи Шуменският университет. Срокът на валидност на акредитацията е шест години, се казва в писмо до ректора проф. д.и.н. Георги Колев, изпратено от председателя на Националната агенция за оценяване и акредитация проф. д-р Петя Кабакчиева. Решението е следствие от..

публикувано на 02.04.20 в 15:47

Набират проекти по фонд „Култура“

Обявена е процедурата за кандидатстване по общинския фонд „Култура“ в Шумен, съобщават от местната администрация.„Детски и младежки културни дейности“ и „Творчески Шумен“ са направленията, по които може да се кандидатства за финансиране тази година. Проектни предложения и по двете направления могат да се подават от 3 април до 30 май в стая 358 на Община..

публикувано на 02.04.20 в 15:40

Даренията за болницата продължават

150 шлема за многократна употреба предостави Община Шумен на многопрофилната болница в града. Кметът Любомир Христов връчи дарението днес при посещението си в лечебното заведение. Шлемовете са изработени от прозрачен кополиестер, предпазват цялото лице и могат да се дезинфекцират със спирт. Най-късно до утре 35 шлема ще бъдат осигурени и за Комплексния..

публикувано на 02.04.20 в 14:37

Проверяват условията на работното място

Като цяло работодателите в Шуменска област изпълняват задълженията си във връзка с въведените противоепидемични мерки, съобщи за Радио Шумен директорът на Инспекцията по труда Стела Методиева. Тя уточни, че във фирмите и създаден филтър на входа, има оценка на рисковете от евентуална зараза, осигурени са лични предпазни средства, дезинфектанти и миещи..

публикувано на 02.04.20 в 14:24

И в Шумен набират доброволци

Кампания за набиране на доброволци за участие в дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19  в страната се организира по предложение на Министерството на здравеопазването, информират от Регионалната здравна инспекция – Шумен. В акцията могат да се включат студенти в V и VI курс при медицинските университети, както и действащи и пенсионирани..

публикувано на 02.04.20 в 14:13

Къщички за книги в училище

Библиотеки под формата на къщички, пълни с детски книги, са монтирани в коридорите на трите етажа в шуменското Второ основно училище "Д-р Петър Берон". Инициативата "Прочети и върни" е на децата от Ученическия съвет към учебното заведение. Тя се реализира днес по повод Международния ден на детската книга. „Надяваме се скоро извънредното положение да..

публикувано на 02.04.20 в 13:45