Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трагедия на строежа на АМ "Хемус"

Снимка: МРРБ

Двама работници от село Врани Кон и град Върбица са загинали при строителството на автомагистрала „Хемус“ край търговищкото село Буховци. Починалите са на възраст 42 и 51 г. и са служители на шуменска фирма. Тежката трудова злополука предизвика извънреден брифинг на ръководителите на прокуратурата, МВР и инспекцията по труда, ни информира кореспондентът на БНР в Търговище Евтим Петков. Още информация в звуковия файл...








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Митов

Митов отказа да е министър

Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.  "Отговорността е на президента Румен Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ",..

публикувано на 19.04.24 в 11:41

Блъснаха пияна пешеходка

Пешеходка на 27 години била ударена от лек автомобил в Силистра. За късмет жената пострадала леко, а когато пътни полицаи пристигнали и тествали участниците в произшествието, установили и причините за инцидента.  Оказало се, че пешеходката е употребила алкохол. 2,51 промила в издишания въздух отчел дрегерът, а пробата на шофьора била отрицателна...

публикувано на 19.04.24 в 11:28

Горя жилище, спасиха три

Пожар лумна в апартамент на ул.“Патриарх Евтимий“ в Нови пазар. Сигнал за пламъците бил подаден към 06:22 часа вчера, съобщават от ОДМВР Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип и на място огнеборците заварили да гори апартамент на пети етаж. Пламъците били в една от стаите.  Унищожени са мебели, имущество, техника, хранителни продукти и..

публикувано на 19.04.24 в 11:12

Вдигат заплатите на военните

С пълно единодушие от 195 гласа "за" Народното събрание повиши с 30% заплатите на военните и ги обвърза със средното възнаграждение в страната.  Общо 520 млн. лв. ще са нужни за увеличението на заплатите. То ще влезе в сила от 1 януари следващата година, тъй като средствата не са разчетени в настоящия бюджет. "В момента, с увеличението, което..

публикувано на 19.04.24 в 10:12

Кражба на ток

"Рационализатор" от Шумен, който осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, беше уличен от техници на електроразпределителното дружество.  Вчера била извършена съвместна проверка с полицаи на  бул. “Ришки проход“ в Шумен.  Служители на енергото и екип на РУ - Шумен установили, че незаконното прикачване е осъществено с помощта на..

публикувано на 19.04.24 в 10:06

Шофьор на камион пак пийнал

Шофьор на товарен автомобил, който вече бил съден за шофиране с алкохол, пак беше засечен в подобно състояние, съобщават от ОДМВР Шумен.  Около 12 часа вчера полицаи спрели за проверка на ул. “Индустриална“ в Шумен товарен автомобил "Фолксваген Транспортер" с шуменска регистрация. Зад волана бил 50-годишен шуменец.  Тестът с дрегер отчел 0,79 промила в..

публикувано на 19.04.24 в 09:58

Планово без ток в петък

Неотложни ремонти и профилактика ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизтока и днес, на 19 април, съобщават от електроразпределителното дружество В Разградска област от 08:30 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата: Къпиновци, Средоселци, Печеница, Делчево и част от с.Подайва; от 08:30 ч...

публикувано на 19.04.24 в 07:03