Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Силистра на протест

Снимка: БГНЕС

Протест срещу преминаването и престоя на тирове в Силистра ще се проведе днес. Искането на силистренци към общината е да се забрани преминаването на тежкотоварни автомобили през жилищните квартали на града. Те настояват пред държавата за преместване на граничния пункт извън града или да започне работата вече изградения пункт до село Айдемир, както и за изграждане на Дунав-мост 3 от  Силистра за Кълъраш. Според организаторите на протеста тировете стоят със запалени двигатели непосредствено до жилищата, шумът е нетърпим, заради липсата на тоалетни шофьорите замърсяват тротоари и междублокови пространства, а често камионите са и предпоставка за възникване на катастрофи. Протестът е от 11 часа на кръстовището пред ГКПП-Силистра. Шествието ще премине по пътя на тировете в града. Продължава и събирането на подписка в подкрепа на исканията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Апелативния съд Варна подкрепя УМБАЛ „Св. Марина”

Работещите в Апелативния съд във Варна също се присъединиха към инициативата в помощ на медиците, които са „на първа линия” в овладяването на разпространението на COVID-19. „Безусловно ценим усилията и грижите, които те полагат; риска и напрежението, на които са подложени в този критичен момент. Смятаме, че в тежки времена силно се..

публикувано на 28.03.20 в 13:53

Тристранният съвет с нов опит да приеме антикризисните мерки

И днес продължава заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като вчера не беше постигнато единодушие по проекта на постановлението на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение. Синдикатите настояват за отпадане..

публикувано на 28.03.20 в 13:16

Минаваме на лятно време в неделя

В 3 ч. през нощта ще преместим стрелките на часовниците с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време. През март миналата година Европейският парламент гласува отпадането на сезонната смяна на времето да се състои чак през 2021 година. Дебатът не е нов. Общественото негодувание срещу нарушения комфорт беше силно отразено и в..

публикувано на 28.03.20 в 12:14

Старитрат профилактичната ветеринарна програма

От 1 април стартира изпълнението на държавната профилактична  ветеринарна програма за настоящата година. В област Силистра 24 ветеринари започват държавната профилактика. В момента е налична ваксина срещу болести като антракс и туберкулоза по говедата с препоръчителен срок за изпълнение в границите на месец април т.г. Прилагането на ваксина..

публикувано на 28.03.20 в 12:00

Красимир Вълчев: Учебната година ще бъде удължена

Ако учебните занятия се възстановят до 21 април, забавянето на учебната година ще бъде минимално, но по всичко личи, че има опасност учебната година да бъде удължена. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев днес. Вероятно ще има изместване и изпитни кампании. Има три варианта за отместване на изпитите за кандидатстване след..

публикувано на 28.03.20 в 11:25

Интензивен трафик по границите

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция при „Лесово“ и на „Дунав мост“ - изход по данни на "Гранична полиция"от 6 часа тази сутрин. За по-бърза обработка за камионите към Румъния трасетата за преминаване са увеличени от три на  шест.

публикувано на 28.03.20 в 11:08

Нова електронна услуга за безработните

Всеки гражданин, подал заявление за търсене на работа може да провери статуса си чрез новата електронна услуга „Предоставяне на достъп на физически лица до информация свързана с тях и съхранявана в регистри на първични администратори“. Услугата e достъпна за потребители в Системата за сигурно електронно връчване -www.edelivery.egov.bg,..

публикувано на 28.03.20 в 10:12