Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момче преби беззащитно момиче

Снимка: Pixabay

„Сформиран е екип от специалисти, започваме работа и с трите деца, участници в клипа с насилие в Кубрат“. Това каза за Радио Шумен Росица Калинова, ръководител на дирекция „Социално подпомагане“ в лудогорския град.

Битото 17-годишно момиче е в добро състояние, прегледано е и освидетелствано от лекар. С него от вчера работи и психолог.

Издирени и разпитани са и двете 13-годишни момчета, едното от тях е насилникът, а другото е снимало клипа.

„Вчера учениците бяха разпитани в Детската педагогическа стая, представители на Районната прокуратура също разговаряха с тях. Днес очакваме родителите на момчетата, за да набележим конкретни мерки и да опитаме да коригираме поведението им“ – уточни още Росица Калинова.

Тя коментира, че тъй като насилникът е малолетен, най-вероятно няма да носи наказателна отговорност за побоя, но ще бъде образувано възпитателно дело към Местната комисия за борба с противообществените прояви.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Разград

Община осъди министерство

Община Разград спечели още едно дело срещу регионалното министерство за наложена корекция по европроект, съобщиха от администрацията. Става дума за реконструкция и благоустрояване на дворно място и изграждане на енергоспестяващо осветление на Основното училище „Никола Й. Вапцаров“.  Санкцията е наложена  през септември 2021 г. от заместник-министър на..

публикувано на 19.04.24 в 14:10

Спортни турнири с кауза

Благотворителни турнири по канадска борба, шах и тенис на маса ще се проведат този следобед в двора на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Инициативата е на ученици и на техния преподавател по гражданско образование Цветалина Минкова. Може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта. Таксата за участие е..

публикувано на 18.04.24 в 13:42

3000 лева от фонд "Инвитро"

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки, семейства и хора с репродуктивни проблеми в община Разград, съобщават от местната администрация.  Заявления се подават през цялата година в деловодството на община Разград или на eлектронния адрес на администрацията.  Право на подпомагане от Общинския фонд „Инвитро“ имат двойки, в..

публикувано на 17.04.24 в 09:39

Награда за Разград

Община Разград е сред отличените от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата в категория „Иновации в образованието“ беше получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум.  Високата оценка от Асоциацията е за стремежа на местната управа да подкрепя изпълнението на..

публикувано на 16.04.24 в 09:33

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38

Спортен календар онлайн

Община Разград се включи в платформата „Спортен календар“. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството.  Платформата осигурява взаимовръзка между всички потребители. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания..

публикувано на 15.04.24 в 09:16

Номинации за Съвета на децата

Започна процедурата за номинация на община Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.  Могат да кандидатстват деца от 13 до 16 години. Те трябва да подадат мотивационно писмо и формуляр. Образци на документите са публикувани на интернет страницата на община Разград. Заявленията се подават  в сградата на общината или по..

публикувано на 15.04.24 в 08:39