Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Контрол и в Разград

4
Снимка: Община Разград

Разград започнаха проверки във връзка с изпълнението на противоепидемичните мерки, обявени в заповед на кмета на Общината Денчо Бояджиев.

На общинския пазар полицейските и общинските служители запознават със заповедта и предупреждават собствениците и работещите в търговските обекти, включени в заповедта, че трябва да затворят или да организират дейността си съобразно изискванията в заповедта. При следващо посещение на нарушителите ще се издава акт за административно нарушение, последван от наказателно постановление и санкция. Търговците в обекти тип „бърза закуска“ приеха указанията и затвориха.

Проверката установи, че продавачите на плодове и зеленчуци са спазили изискванията за работа при строги санитарно-хигиенни условия, стоката е поставена през сергия и продукцията е завита, като клиентите нямат пряк достъп до нея.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградиха отличниците в Кубрат

Седемдесет и една години от обявяването на Кубрат за град бяха отбелязани днес с тържествена церемония в центъра на града пред паното "Завет на хан Кубрат". Националния флаг и знамето на града издигнаха дванадесетокласниците Георги Ненков и Калоян Хараламбев – възпитаници при СУ "Христо Ботев" в Кубрат. По време на тържествената церемония кметът Алкин..

публикувано на 24.05.20 в 15:51

Ден на българската просвета

Осемнайсет жители на Община Разград с принос за развитието на образованието и културата на региона получиха отличия в днешния Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това стана на две кратки събития, съобразени с противоепидемичните мерки. Пред паметника на учениците на Светите братя на площад „Възраждане“ бяха връчени..

публикувано на 24.05.20 в 15:29

Исперих празнува празника на града

На 24 май в Исперих честват и празника на града. Тази година майската програма трябваше да бъде изцяло посветена на 60-тата годишнина от обявяването на Исперих за град. Заради извънредната ситуация обаче бяха отменени много от предвидените прояви. Днес на официалната фейсбук страница на общината и в сайта на Община Исперих ще бъдат публикувани..

публикувано на 24.05.20 в 10:27

Награди за талантливи ученици

Изявени ученици от община Кубрат бяха отличени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Церемонията се проведе днес в градския парк „Омол“. Парични награди и грамоти получиха 53 ученици и три колектива, постигнали успехи в сферата на науката, изкуството и спорта в общински, областни и национални състезания..

публикувано на 23.05.20 в 14:29

Бегачески клубове си искат състезанията

Да бъдат разрешени състезанията на открито – това поискаха в писмо до премиера, здравния министър и ръководството на Националния оперативен щаб пет спортни клуба. Те посочват, че участниците в надпреварите не контактуват помежду си и нямат досег със спортни уреди. „Ще инструктираме бегачите и колоездачите да спазват дистанция и ще променим..

публикувано на 23.05.20 в 13:12

Потвърдиха мярката на хакер

Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, постановена от Разградския окръжен съд спрямо обвиняем за компютърни престъпления и пране на пари. 26-годишният мъж е бил задържан в Разград на 13 май. При специализирана акция на сектор "Борба с организираната престъпност" са били претърсени няколко имота,..

публикувано на 22.05.20 в 13:54

Любимата учителка на 100

100-годишен юбилей отпразнува днес бившата учителка от Разград Донка Дюлгерова. Тържеството, съобразено с противоепидемичните мерки, се проведе в театралната зала на Основното училище “Васил Левски“ в града. Част от професионалния стаж на столетничката е преминал в това училище, където тя е била начална учителка. Честването бе организирано от..

публикувано на 22.05.20 в 13:35