Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

409 под карантина в Търговищко

Снимка: PixaBay

409 души от Търговищка област са поставени под карантина. Това съобщи за Радио Шумен д-р Марин Йовов от РЗИ - Търговище.

На 54 от тях изолацията вече е изтекла. Останалите 207 се наблюдават от общопрактикуващите лекари, а 148 - от РЗИ.

Има постъпили сигнали за нарушаване на карантината, които се проверяват, но до момента нямаме наложени санкции, каза д-р Йовов.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пазят нивите от пожари

Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност от встъпване на житните посеви в етап на „восъчна зрялост” и по време на жътвената кампания. Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се забранява паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в посевите и на разстояние по-малко от 50 метра от тях. Забраната..

публикувано на 04.06.20 в 16:34

Гонят битовата престъпност

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и за подобряване на пътната безопасност се проведе днес в поповските села Светлен и Кардам. Във всяко от двете села бяха изградени по три контролно-пропускателни пункта. Полицейските служители са проверили 163 моторни превозни средства и 212 души. По време на акцията в..

публикувано на 04.06.20 в 16:01

Специална награда на кмета

Шестокласникът Никола Киров е носителят на специалната награда на кмета на Търговище в Седмия национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие -   ОДК. Отличието на възпитаника на Първо основно училище „Христо Ботев” е за стихотворението му „Площад „Свобода“, посветено на Търговище...

публикувано на 04.06.20 в 15:24
Язовир

Антоново пред водна криза

Воден режим заплашва Община Антоново. Язовир "Ястребино" е пълен под 30%. Това алармира кметът на общината Хайредин Мехмедов. "Това се отнася особено за по-големите населени места на Общината, защото те се водоснабдяват от язовир "Ястребино". Още към 1 май забелязахме, че се изпуска вода за напояване към Попово. Седмици наред каналът е пълен с вода...

публикувано на 04.06.20 в 12:01

Третират дървета срещу вредители

Повторна обработка на кестеновите дървета в Търговище срещу вредителя листоминиращ молец ще бъде извършена тази нощ от 23:00 ч. до 5:00 ч. сутринта. Обработени ще бъдат дърветата по улиците "Кюстенджа", "Капитан Данаджиев", "Граф Игнатиев", "Тетевен", "Богомил", "Васил Петлешков" и "29 януари". Дейностите ще обхванат и квартал "Запад 2", както и..

публикувано на 03.06.20 в 17:35

Внасят ред в рекламната дейност

Да се улесни редът за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми рекламни табели пред търговските обекти. Това предвижда проект на Наредба за рекламната дейност в община Търговище. Преместваемите рекламни елементи вече ще се съгласуват и одобряват от главния архитект на общината след подаване на заявление. Отпада изискването за..

публикувано на 03.06.20 в 15:20

Не берете липов цвят!

Кметът на Опака забрани брането на липов цвят. Кметовете на селата и ръководителят на отдел "Чистота" трябва да следят за опазването на липовите дървета, съобщават от общинската администрация. В обхвата на заповедта попадат дървета в населените места и тези по пътищата на територията на общината. Те трябва да се пазят от увреждане, да се следи за..

публикувано на 03.06.20 в 15:15