Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оставяме декларациите на КПП

Снимка: ОДМВР – Силистра

Обновената бланка-декларация за преминаване през КПП в областните градове от днес е достъпна на сайта на ОДМВР-Разград. Независимо от факта, че гражданите притежават служебна бележка от работодател или друг придружаващ документ, всеки трябва да носи попълнена и подписана декларация, която се оставя на контролно-пропускателния пункт.

На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, полицейските екипи ще разполагат с ограничен брой декларации. За да не възникват затруднения при преминаване заради изчерпването им, ОДМВР-Разград съветва гражданите, които имат възможност, да си подготвят предварително такива декларации.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградиха отличниците в Кубрат

Седемдесет и една години от обявяването на Кубрат за град бяха отбелязани днес с тържествена церемония в центъра на града пред паното "Завет на хан Кубрат". Националния флаг и знамето на града издигнаха дванадесетокласниците Георги Ненков и Калоян Хараламбев – възпитаници при СУ "Христо Ботев" в Кубрат. По време на тържествената церемония кметът Алкин..

публикувано на 24.05.20 в 15:51

Ден на българската просвета

Осемнайсет жители на Община Разград с принос за развитието на образованието и културата на региона получиха отличия в днешния Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това стана на две кратки събития, съобразени с противоепидемичните мерки. Пред паметника на учениците на Светите братя на площад „Възраждане“ бяха връчени..

публикувано на 24.05.20 в 15:29

Исперих празнува празника на града

На 24 май в Исперих честват и празника на града. Тази година майската програма трябваше да бъде изцяло посветена на 60-тата годишнина от обявяването на Исперих за град. Заради извънредната ситуация обаче бяха отменени много от предвидените прояви. Днес на официалната фейсбук страница на общината и в сайта на Община Исперих ще бъдат публикувани..

публикувано на 24.05.20 в 10:27

Награди за талантливи ученици

Изявени ученици от община Кубрат бяха отличени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Церемонията се проведе днес в градския парк „Омол“. Парични награди и грамоти получиха 53 ученици и три колектива, постигнали успехи в сферата на науката, изкуството и спорта в общински, областни и национални състезания..

публикувано на 23.05.20 в 14:29

Бегачески клубове си искат състезанията

Да бъдат разрешени състезанията на открито – това поискаха в писмо до премиера, здравния министър и ръководството на Националния оперативен щаб пет спортни клуба. Те посочват, че участниците в надпреварите не контактуват помежду си и нямат досег със спортни уреди. „Ще инструктираме бегачите и колоездачите да спазват дистанция и ще променим..

публикувано на 23.05.20 в 13:12

Потвърдиха мярката на хакер

Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, постановена от Разградския окръжен съд спрямо обвиняем за компютърни престъпления и пране на пари. 26-годишният мъж е бил задържан в Разград на 13 май. При специализирана акция на сектор "Борба с организираната престъпност" са били претърсени няколко имота,..

публикувано на 22.05.20 в 13:54

Любимата учителка на 100

100-годишен юбилей отпразнува днес бившата учителка от Разград Донка Дюлгерова. Тържеството, съобразено с противоепидемичните мерки, се проведе в театралната зала на Основното училище “Васил Левски“ в града. Част от професионалния стаж на столетничката е преминал в това училище, където тя е била начална учителка. Честването бе организирано от..

публикувано на 22.05.20 в 13:35