Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик по границите

Снимка: Радио ВИДИН

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция при „Лесово“ и на „Дунав мост“ - изход по данни на "Гранична полиция"от 6 часа тази сутрин.

За по-бърза обработка за камионите към Румъния трасетата за преминаване са увеличени от три на  шест.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал "Здравей, Здраве!"

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се провежда днес /20 април/ и утре /21 април/ в зала „Филхармония“ в Русе. Каузата му е да популяризира здравословния начин на живот. Събитието се провежда в 24 града в страната.  Тази година темата е "Четирите елемента и Любовта". Програмата в двата дни включва лекции на разнообразни теми, филм на режисьора Бояна..

публикувано на 20.04.24 в 12:43

Ултрамаратон започна в Русе

Започна ултрамаратонът „Дунав 24 часа бягане“. Стартът беше на Градския стадион в Русе. В надпреварата участват над 100 атлети от 10 държави. Дисциплините за днес /20 април/ са индивидуални: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, както и щафета от трима състезатели, които ще бягат по 2 часа.  Основен организатор на турнира е..

публикувано на 20.04.24 в 12:05

„Капачки за бъдеще“ продължава

Продължава пролетната кампания „Капачки за бъдеще“, която се провежда в 33 града в страната.  Със събраните капачки и кенове ще се помогне на 20 детски и родилни отделения у нас, съобщават организаторите.  Днес благотворителното събитие се провежда в Русе и Търговище. 

публикувано на 20.04.24 в 11:29

БСП с председател на РИК-Русе

Милена Хинкова от БСП за България е избрана за председател на Районната избирателна комисия /РИК/ в Деветнайсти изборен район – Русенски за изборите за Европейски парламент и за народни представители на България на 9 юни. Тя оглавяваше комисията на последните пет вота. Юрист е по професия и с дългогодишен опит в правенето на избори.  За първи път РИК..

публикувано на 20.04.24 в 11:23

Форум „Водното богатство на България“

Общо 24 ученици от училища в общините Лозница, Исперих,  Разград и Кубрат участваха в Регионалния екологичен форум на тема „Водното богатство на България“. Събитието се организира за девети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието в Разград. Всяка година темата е..

публикувано на 20.04.24 в 10:14

Мъж загина в дома си

66-годишен мъж е загинал след пожар в дома му в Силистра. Сигналът за произшествието е получен тази сутрин в 07:45 часа. При пристигането на адреса, в апартамента, намиращ се на третия етаж на жилищен блок по ул."Добруджа", огнеборците открили тялото на мъжа.  По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване. Пожарът е локализиран в границите..

публикувано на 20.04.24 в 09:52

ДПС взе секретарското място в РИК-Шумен

Светлозар Петков от ГЕРБ е председател на Районната избирателна комисия за 30 многомандатен район в Шумен за изборите за Европейски парламент и Народно събрание на България на 9 юни. Ахмед Джамбазов от ДПС е избран за секретар. Това стана ясно след решение на Централната избирателна комисия. За секретарското място в РИК на консултациите..

публикувано на 20.04.24 в 09:37