Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без новозаразени в региона

Снимка: БТА

24 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас през последното денонощие по данни на Националния оперативен щаб. Новите положителни проби са в областите София, Ямбол, Сливен, Кюстендил и Пазарджик. Общият брой на заразените в страната е 2259, от тях 133 са деца до 18-годишна възраст. 299 души с потвърдена коронавирусна инфекция са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, от тях 36 са интубирани. 242-ма медици са с установен COVID-19, новозаразените сред медицинския персонал са двама. През изминалото денонощие починалите са двама – мъж на 79 години и жена на 93, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Форум „Водното богатство на България“

Общо 24 ученици от училища в общините Лозница, Исперих,  Разград и Кубрат участваха в Регионалния екологичен форум на тема „Водното богатство на България“. Събитието се организира за девети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието в Разград. Всяка година темата е..

публикувано на 20.04.24 в 10:14

Мъж загина в дома си

66-годишен мъж е загинал след пожар в дома му в Силистра. Сигналът за произшествието е получен тази сутрин в 07:45 часа. При пристигането на адреса, в апартамента, намиращ се на третия етаж на жилищен блок по ул."Добруджа", огнеборците открили тялото на мъжа.  По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване. Пожарът е локализиран в границите..

публикувано на 20.04.24 в 09:52

ДПС взе секретарското място в РИК-Шумен

Светлозар Петков от ГЕРБ е председател на Районната избирателна комисия за 30 многомандатен район в Шумен за изборите за Европейски парламент и Народно събрание на България на 9 юни. Ахмед Джамбазов от ДПС е избран за секретар. Това стана ясно след решение на Централната избирателна комисия. За секретарското място в РИК на консултациите..

публикувано на 20.04.24 в 09:37

Ясен е председателят на РИК-РАзград

Юристът Невин Скендер ще бъде председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Осемнайсети изборен район – Разградски, за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни.  Решението за назначаването на РИК е публикувано на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), пише БТА. Припомняме, че на..

публикувано на 20.04.24 в 08:38

Състезание по керамика събира ученици

Домакин на националното състезание „Най-добър млад керамик“ е шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Пет отбора от Русе, Шумен, Силистра, Елин Пелин и Нови пазар ще мерят творчески сили днес (20.04.) във Военния клуб. Състезанието започва от 9 часа.  Темата е „Форми на комуникация“. Учениците ще работят с глина. В..

публикувано на 20.04.24 в 08:22

Облаци в събота

Днес ще е предимно облачно. Относително по-значителни количества валежи ще има по Черноморието. В Североизточна България те ще са по-слаби и на по-малко места, а привечер ще започне намаление на облачността.  Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който по-късно ще се обърне от северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°,..

публикувано на 20.04.24 в 06:38

Задържаха домови обирджии

Криминалисти разкриха дръзка кражба на пари и злато от жилище в Търговище часове след извършването й. Задържани са двама души, а в тях освен откраднатото, са намерени и шперцове за отключване. Спецоперацията  на територията на полицейските дирекции на Търговище и Варна е била координирана от ГД "Национална полиция". В апартамента в Търговище е било..

публикувано на 19.04.24 в 19:31