Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обновена забавачка

4
Снимка: Радо Стойков

20 нови детски легла закупи Община Кубрат за детска градина „Здравец“ в града. Общинското ръководство осигури и материали за освежаване на помещенията, като вече е обновена занималнята на една от групите.

Окосени и третирани с препарат са тревните площи в двора на детската градина. Предстои да бъде изграден навес за занималните на втория етаж, който ще поддържа нормална температура в помещенията през летните месеци и ще предотврати течове по фасадата на сградата.

82 деца посещават градината, която вече е готова да посрещне малчуганите с необходимите противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавирнусната инфекция.

Кметът на Общината Алкин Неби днес преряза лентата на обновената сграда.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Две оферти за кръгово кръстовище

Две оферти отвори днес тричленната комисия, определена със заповед на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, за провеждане на обществената поръчка с предмет „Инженеринг-проектиране и изграждане на кръгово кръстовище на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Пета“ (до Автогарата)“. В срока, обявен по процедурата на обществената поръчка, свои предложения..

публикувано на 07.07.20 в 14:22

Четири нови случая в Разградско

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 6 юли, съобщават от Областната администрация. Това са двама мъже на 77 и на 50 години от с. Дянково, които са настанени в отделението по инфекциозни болести в разградската болница „Иван Рилски“. Другите два случая са 46-годишен мъж от Исперих и 28-годишна жена от Разград...

публикувано на 07.07.20 в 13:14

Задържаха домашен насилник

43-годишен мъж от Хърсово е задържан за проявено домашно насилие. Около 00.50 ч. на 6 юли 28-годишна жена от Самуил подала сигнал на тел.112, че мъжът бие 46-годишната ѝ майка, непълнолетните й сестра и брат на 17 и на 18 години. За случая е уведомена дирекция „Социално подпомагане“. Насилникът е задържан в РУ-Исперих. Извършва се проверка.

публикувано на 07.07.20 в 12:45

Осъдителна присъда за блудство

27-годишният Октай З., който е бил предаден на съд от Районната прокуратура в Разград за блудство с непълнолетно момиче, получи осъдителна присъда. От Апелативната прокуратура съобщиха, че пред съдебния състав на Разградския районен съд, подсъдимият признал вината си и всички факти в обвинителния акт на прокуратурата. Той поискал делото срещу..

публикувано на 07.07.20 в 12:06

Откриха Еколято 2020

Инициативата „Еколято 2020“ беше открита днес в Разград. В нея участват 120 деца от 4 до 8 клас, разпределени в 4 смени. Програмата им е съобразена с изисквания на РЗИ заради извънредната епидемична обстановка до 31 юли. Тази година учениците няма да участват в почистването на градинки, както при предишните издания на „Еколято“, уточняват от..

публикувано на 06.07.20 в 14:00

Горя депото край Разград

Пожарът в Регионалното депо за отпадъци край Разград вече е загасен. Това съобщиха за Радио Шумен от ОД на МВР Разград.  В момента фирмата-оператор на Регионалното депо извършва запръстяване на мястото, където е било запалването. Огънят възникна снощи вследствие на високите температури и отделящите се газове. Горели са част от отпадъците,..

публикувано на 04.07.20 в 08:19
Илюстрация: Георги Цветков

Оздравелите в Лудогорието повече от новозаразените

Двама новозаразени с COVID-19 и трима излекувани е статистиката за Разградска област за последните 24 часа. Това показва информация от Регионалната здравна инспекция. Положителни проби за коронавирус са дали 46-годишна жена от Йонково и 72-годишна жена от Гецово. И двете са хоспитализирани в изолатора на белодробното отделението на МБАЛ „Свети Иван..

публикувано на 03.07.20 в 17:18