Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хладно и дъждовно начало на юни

През първата половина от периода въздушната маса над района ще остане неустойчива.
Облачността ще е променлива,  в следобедните часове и вечерта ще се развива и  купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превалява краткотраен дъжд.  Вятърът най-често ще е от запад, в Дунавската равнина умерен с пориви до засилен.  Температурите на въздуха ще бъдат по-ниски от нормите за началото на юни. Най-ниски ще са максималните на 2 юни, когато от север ще проникне по-хладен въздух и дневните температури ще са в интервал 15-20 градуса, а най-студено ще е утрото на 3 юни, когато  минимални температури  ще спаднат до 5-10 градуса.
От 4 юни започва затопляне.
В четвъртък ще бъде слънчево с временни увеличения следобед и възможни изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е умерен от запад, по крайбрежието от юг. Максималните температури ще се повишат до 20-25 градуса. От петък до неделя в часовете до обяд ще преобладава слънчево време, следобед ще има временни увеличения на облачността, но вероятността привечер да превалява краткотрайно е малка. Вятърът ще е до умерен от запад, по крайбрежието често от юг и югозапад. Температурите бързо ще се повишават и в неделя минималните ще са 15-20, а максималните 28-33 градуса, по Северното Черноморие 20-25.
Вълнението на морето най-често ще е 2 бала. Температура на морската вода 17°-19°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха домови обирджии

Криминалисти разкриха дръзка кражба на пари и злато от жилище в Търговище часове след извършването й. Задържани са двама души, а в тях освен откраднатото, са намерени и шперцове за отключване. Спецоперацията  на територията на полицейските дирекции на Търговище и Варна е била координирана от ГД "Национална полиция". В апартамента в Търговище е било..

публикувано на 19.04.24 в 19:31

Над 200 случая на коклюш у нас

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване от коклюш, стана ясно днес. Първият случай е от началото на месеца, а вторият – от 14 април. Децата са били на възраст под 2 месеца и все още не са били имунизирани.  Бебетата са били от една махала в Кюстендил, но семействата не са се познавали и не са имали контакт помежду си, заяви главният държавен..

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Рисунки за риска

16 рисунки на деца от Търговищка област са класирани за националния етап на конкурса „С очите си видях бедата“, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В надпреварата са участвали общо 33 произвeдения. Сред заслужилите участие в националния етап от международния конкурс шест творби са на ученици от Търговище, Попово и от Основното училище в село Голямо..

публикувано на 19.04.24 в 15:54

Ученици гостуваха на полицията

Четвъртокласници от II ОУ" Д-р Петър Берон" в  Шумен гостуваха в Полицейското управление в града. Учениците имаха възможността да се запознаят отблизо с полицейската професия. Научиха какви са помощните средства, които използват униформените, разгледаха и въоръжението им.  С интерес момчетата и момичетата гостуваха и в дежурната част на РУ- Шумен,..

публикувано на 19.04.24 в 15:07

Спад на престъпността във Върбица

Спад на извършените престъпления се наблюдава в община Върбица. Заявителските материали през 2022 г. са били 132, а през миналата година - 96. Образуваните досъдебни производства от 97 намаляват до 61. Това беше отчетено днес по време на дискусия във Върбица, където к метът на Общината инж. Мердин Байрям посрещна ръководството на ОДМВР- Шумен, всички..

публикувано на 19.04.24 в 13:39
Даниел Митов

Митов отказа да е министър

Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.  "Отговорността е на президента Румен Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ",..

публикувано на 19.04.24 в 11:41

Блъснаха пияна пешеходка

Пешеходка на 27 години била ударена от лек автомобил в Силистра. За късмет жената пострадала леко, а когато пътни полицаи пристигнали и тествали участниците в произшествието, установили и причините за инцидента.  Оказало се, че пешеходката е употребила алкохол. 2,51 промила в издишания въздух отчел дрегерът, а пробата на шофьора била отрицателна...

публикувано на 19.04.24 в 11:28