Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят участъци по "Ришки проход"

Снимка: Радио Шумен

Въвежда се временна организация на движението по бул. „Ришки проход“ в Шуменза времето от 9.00 до 11.00 часа на 3 юни, съобщават от Общинската администрация. Затворени ще бъдат следните участъците от ул. „Съединение“ до кръговото кръстовище към ул. „Владайско въстание“, по ул. „Стефан Изворски“ от ул. „Христо Генчев“ към кръговото кръстовище. Ограничено ще бъде движението по южното платно на ул. „Владайско въстание“ в посока изток с разрешен завой САМО надясно в кръговото кръстовище с бул. „Ришки проход“, в посока север – САМО завой надясно в кръговото кръстовище в посока индустриален квартал, по северното платно на ул. „Владайско въстание“ в посока запад – САМО завой надясно в кръговото кръстовище с бул. „Ришки проход“. Промяната се налага заради извършване на строително-ремонтни дейности в кръговото кръстовище на бул. „Ришки проход“. Временната организация на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

28 имена в листата на БСП Шумен

БСП Шумен одобри листата си с кандидати за народни представители в българския парламент, изборите за който ще бъдат на 9 юни. Това стана днес на пресконференция на общинската организация. В листата влизат 28 имена. Кандидатурите ще бъдат обсъдени и гласувани на предстоящото заседание на областния съвет на БСП и след това одобрени от висшия орган..

публикувано на 20.04.24 в 15:11

Бонбони за смет

Традиционната акция „Бонбони за смет“ се провежда днес в Разград. Инициативата е насочена към най-малките жители на града. Те почистят райони около жилищата си, местата за игра и други обществени площи. Децата ще предават събрания отпадък в обособени пунктове, а срещу всяка торба боклук ще получат торба с лакомства. Ще получат и талон за участие в..

публикувано на 20.04.24 в 15:05

Фестивал "Здравей, Здраве!"

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се провежда днес /20 април/ и утре /21 април/ в зала „Филхармония“ в Русе. Каузата му е да популяризира здравословния начин на живот. Събитието се провежда в 24 града в страната.  Тази година темата е "Четирите елемента и Любовта". Програмата в двата дни включва лекции на разнообразни теми, филм на режисьора Бояна..

публикувано на 20.04.24 в 12:43

Ултрамаратон започна в Русе

Започна ултрамаратонът „Дунав 24 часа бягане“. Стартът беше на Градския стадион в Русе. В надпреварата участват над 100 атлети от 10 държави. Дисциплините за днес /20 април/ са индивидуални: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, както и щафета от трима състезатели, които ще бягат по 2 часа.  Основен организатор на турнира е..

публикувано на 20.04.24 в 12:05

„Капачки за бъдеще“ продължава

Продължава пролетната кампания „Капачки за бъдеще“, която се провежда в 33 града в страната.  Със събраните капачки и кенове ще се помогне на 20 детски и родилни отделения у нас, съобщават организаторите.  Днес благотворителното събитие се провежда в Русе и Търговище. 

публикувано на 20.04.24 в 11:29

БСП с председател на РИК-Русе

Милена Хинкова от БСП за България е избрана за председател на Районната избирателна комисия /РИК/ в Деветнайсти изборен район – Русенски за изборите за Европейски парламент и за народни представители на България на 9 юни. Тя оглавяваше комисията на последните пет вота. Юрист е по професия и с дългогодишен опит в правенето на избори.  За първи път РИК..

публикувано на 20.04.24 в 11:23

Форум „Водното богатство на България“

Общо 24 ученици от училища в общините Лозница, Исперих,  Разград и Кубрат участваха в Регионалния екологичен форум на тема „Водното богатство на България“. Събитието се организира за девети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието в Разград. Всяка година темата е..

публикувано на 20.04.24 в 10:14