Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Шоколад

Снимка


Снимка


Посетете Шоколад  и във Фейсбук


Часът на сладостите от деня, седмицата, месеца...

Сладкото вечерно изкушение на Радио София - Шоколад.

Предаването, в което ви подслаждаме с любопитни, различни, развлекателни, обичайни и необичайни теми, разнообразни гости и всякаквивкусови, (но винаги без консерванти) сладости за ухото.  Снимка

Предаването за младите по дух и мислене, за всеки жаден за информация от динамичния живот на времето, в което живеем.

Очаквайте рубриките:
Десертът на София, Студентските сладости,
Изкушения от сцената,
Чуждестранни деликатеси, Работилница за любознайковци,
Без консерванти, Диетичният шоколад на Радио София
...

Точно както има шоколад за всеки вкус, така и ние всеки делничен ден от 19 до 20 часа ви предлагаме по няколко сладки радио изкушения за всяко ухо.
Натуралното, диетичното, полезното предаване на Радио София.


Публикации

Природните лекове за детоксикация - корен гръмотрън, глухарче, бреза

Билките са основна част от народната медицина и хората от векове се обръщат към тяхната мощ. Любен Пенков е трето поколение билкопроизводител. Той разказа пред Радио София повече за полезните билки, които можем да намерим пресни през летния сезон, и за..

публикувано на 22.05.20 в 17:36

Полезните храни с малко калории - пътят към добрата форма

Има храни, които съдържат толкова малко калории, че необходимата енергия, за да се усвоят от организма, е по-голяма от тяхното енергийно съдържание. Тоест приетите калории от тези храни ще имат изключително минимално влияние върху калорийния ни баланс, но в..

публикувано на 22.05.20 в 13:10
Посетител разглежда копие на „Мона Лиза” на Леонардо да Винчи в Лувъра. Оригиналът е оценен поне за 50 млрд. евро

Предлагат „Мона Лиза” да покрие щетите от пандемията във Франция

Усмивката на Мона Лиза вече може да се тълкува не само като загадъчна, но и като скептична, след като основателят на агенция „Fabernovel” Стефан Дитенген предложи Франция да продаде най-известната картина на Леонардо да Винчи, за да покрие финансовите..

публикувано на 20.05.20 в 12:27

Пътуващият инфлуенсър помага и на туристи, и на туристическия бизнес

Могат ли пътуващите инфлуенсъри да помогнат за съживяването на туристическия бизнес? Отговорът е повече от положителен. Това е видима тенденция в някои страни на запад. Последователите им имат огромно доверие, дори не разглеждат сайтове..

публикувано на 19.05.20 в 15:09

Мартин Светославов - Мъци събира в "Лисица" шест ютюбърски години

С цялостната промяна на дигиталната култура у нас се появиха и съвсем нови понятия. Какво се крие зад изразите „ютубър“ и „инфлуенсър“? И как е възможно от никому неизвестен изведнъж да се превърнеш в знаменитост?  Мартин Светославов , познат в..

публикувано на 19.05.20 в 14:37

Епидемията като изпитание за любовта

По време на извънредното положение много двойки развалиха семейните си отношения. Мартин Петрушев, един от създателите на проекта "Сътворими", е в точно обратното положение - карантината го отделя от неговата любима. Половинката му Поля е рускиня. На..

публикувано на 19.05.20 в 13:30

Тестените храни и газираните напитки ускоряват стареенето

Храните с висока степен на обработка ускоряват стареенето на клетките, установи изследователски екип от испанския университет в Навара. Тестените изделия и фаст фууд, газираните напитки, различните видове десертчета, полуфабрикатите и дълготрайните..

публикувано на 19.05.20 в 10:10

Орехите са най-полезният растителен продукт за сърцето

Орехите са най-полезният растителен продукт за сърцето, казва д-р Марта Гуаш Фере, от Харвардската школа за обществено здраве, цитирана от „Ла Вангуардиа“. Според нея този тип ядки имат уникален хранителен профил. "Орехите имат малко по-различен състав от..

публикувано на 18.05.20 в 14:10
Пастор Тим Пелк

Свещеник пръска светена вода с воден пистолет

Свещеник, който използва воден пистолет, за да пръска богомолците със светена вода, за да спазва социалната дистанция, породи полемика и шеговити коментари, предаде АП, цитирана от БТА. Сцената се разиграла в Детройт. На Великден пастор Тим Пелк..

публикувано на 18.05.20 в 11:08

Сладолед с вкус на сълзотворен газ за 5 долара

Сълзотворен газ е сред най-новите сладоледени вкусове, които предлага специализиран магазин в Хонконг, предаде Асошиейтед прес. Основната съставка на новото ледено изкушение е черен пипер, който напомня за острата пиперлива миризма по време на..

публикувано на 15.05.20 в 14:21