Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Разширяват услугата за доставки на храна с помощ за социално слаби

Само за седмица на 165 адреса, където живеят възрастни хора, е доставена храна от екипите на "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община. Без почивка, всеки ден, включително през уикенда, "софийските спасители" пазаруват и доставят храна и..

публикувано на 30.03.20 в 14:33

Продължителната работа пред екрана натоварва мозъчната дейност

Почивките и активната смяна на дейността , която извършват децата, предпазва очите от увреждане, коментира пред Радио София д-р Йордан Тумбев . Физическите дейности, които натоварват други части на човешкото тяло, също са препоръчителни,..

публикувано на 30.03.20 в 11:53

“Ясновидецът” на Златина Великова - мъдри съвети за духовно оцеляване

Няма нищо по-хубаво и ценно от интересната книга, особено когато ни е подарък от любим човек. Такъв хубав подарък е книгата “Ясновидецът” на Златина Великова - книга, даваща мъдри съвети за духовното оцеляване и духовната борба на човека, който се уповава..

публикувано на 30.03.20 в 09:50

Интензивен е трафикът на ГКПП "Дунав мост - Русе"

Интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост-Русе", съобщават от ГД "Гранична полиция". Информацията за трафика на граничните пунктове е към 6.00 часа. На границата с Румъния , на ГКПП "Русе - Дунав мост" трафикът е интензивен..

публикувано на 30.03.20 в 09:50
Доц. Жана Казанджиева

Доц. Жана Казанджиева: След дезинфекция задължително трябва да се погрижим и за кожата

В условията на пандемия от коронавирус, освен социалната изолация, Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и всички специалистите препоръчват като важна мярка срещу разпространението на заразата редовното миене на ръцете с..

публикувано на 29.03.20 в 11:20
Портрет на Александър Пушкин от Василий Тропинин

Пушкин е бил най-продуктивен през 3-месечна карантина в Болдинската есен на 1830 г.

По време на епидемията от холера през 1830 г. Александър Пушкин прекарва три месеца в карантина в имението Болдино. Там той написва някои от най-добрите произведения на руската литература, припомнят запознати с неговата биография. Епидемията..

публикувано на 28.03.20 в 10:57

"Часът на Земята" - виртуално, но с глобална казуа

На 28 март ще се проведе добре познатата вече екологична инициатива "Часът на земята", чиято цел е да насочи общественото внимание към свръхконсумацията на енергия и влиянието ѝ върху околната среда. Всеки може да се включи и да изрази своята..

обновено на 28.03.20 в 08:25

В Самоков възрастни хора в дом шият маски

Хората в Дома за възрастни „Семейство д-р Калинкови“ в град Самоков , шият предпазни маски като терапия. След като за тях, мерките трябва да са още по-строги, възрастните заменят обичайните си занимания и разходки с игра на табла и трудотерапия...

публикувано на 27.03.20 в 17:58

Кибервируси по време на коронавирус

Пандемията от коронавирус, работата на компютър от вкъщи и дистанционното обучение създават благоприятна среда за съществуването на един друг вид вируси – компютърните. За какво да внимаваме, докато сме онлайн, и как да не се хванем на „въдицата“..

обновено на 27.03.20 в 16:53
Ваня Григорова

Ваня Григорова, КТ "Подкрепа": Трябваше навреме нов дълг за подпомагане заетостта

Категорично недостатъчна е помощта от държавата, с която се поемат 60 % от заплатите на служителите в няколко сектора. Това каза Ваня Григорова , икономически съветник на КТ „Подкрепа“. Според нея правителството е пропуснало момента, в който да вземе..

обновено на 27.03.20 в 14:58