Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

201 случая на коронавирус в България

Венцислав Мутафчийски
Снимка: БГНЕС

201 са вече случаите на коронавирус в България, или с 11 повече в рамките на деня, съобщи на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ген. проф. Венцислав Мутафчийски.

„В Дупница – един пациент, в Пазарджик – двама, които са семейство. В Добрич – още един, контактен. И в София 7 лица“, каза ген. Мутафчийски.

Той допълни, че днес има две по-големи дарения, които иска да спомене: „Банката за развитие – 200 000 лв., и Александровска болница получи от Български енергиен холдинг 200 000 лв. дарение“.

„Във връзка с увеличаване на случаите и изчерпване капацитета на Военномедицинска академия и „Пирогов“, Щабът ще направи предложение на министър на здравеопазването – стъпка, обмисляна отдавна, да издаде заповед, всяка една болница, независимо от вида на собствеността ѝ в България, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус, оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни“, каза още той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сигнали за бомби в София са постъпили от IP адрес извън ЕС

МВР предприе незабавни действия по установяване на истинността на постъпилите днес злоумишлени сигнали за поставени взривни устройства на летище "София", СУ „Св. Климент Охридски" и Съдебната палата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за бомба в Софийския университет вдигна полицията на крак Действията са осъществени в тясно..

публикувано на 28.03.24 в 18:16

Над 2,6 млрд. лв. бюджет на София, кметът изреди приоритетите

В проекта за бюджет на София тази година са заложени над 2,6 милиарда лева. Според групата на ПП-ДБ и "Спаси София" бюджетът е "рекорден и уникален", защото са включени предложения на гражданите и опозицията. От БСП и ГЕРБ-СДС коментираха, че бюджетът не е амбициозен и повтаря финансовата рамка на предишния кмет Йорданка Фандъкова в..

публикувано на 28.03.24 в 12:27
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Сигнал за бомба в Софийския университет и в сградата на Съдебната палата

Сигнал за бомба в Софийския университет "Свети Климент Охридски " е подаден тази сутрин. От МВР уточниха, че сигналът е подаден на електронната поща на учебното заведение. На място има полиция. Извършват се проверки, но до момента не е намерено нищо. Сигнал за бомба е получен и в сградата на Съдебната палата. Той е подаден в 9 часа...

публикувано на 28.03.24 в 09:55

Ограничения на движението в центъра на София заради честването на 20 г. членство в НАТО

Днес се налага организация на движението във връзка с честването на 20 години от членството на Република България в НАТО, съобщиха от Столичната община. От 12 часа на 28.03.2024 г. до приключване на събитието на 29.03.2024 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, съответно на: на паркинга на пл. „Кн...

публикувано на 28.03.24 в 08:11

НВИМ показва мисиите и ученията на Българската армия в НАТО

В Националния военноисторически музей (НВИМ) от 11:00 ч. ще бъде открита изложбата "Българската армия – 20 години част от НАТО" . Събитието е инициатива от Националната програма за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО. Верен на себе си да показва най-големите събития, пречупени през погледа на..

публикувано на 28.03.24 в 08:05

Общинските съветници гласуват бюджета на София

Столичният общински съвет ще гласува днес проекта за бюджет на София за тази година. Над 2,5 милиарда лева са заложените средства. Като рекордни обяви зам.-кметът по финанси Иван Василев предвидените пари за градския транспорт. Ще има увеличение на заплатите на работещите в сектора на детското здравеопазване, на служителите в градския транспорт и..

публикувано на 28.03.24 в 07:34

Министерството на енергетиката получава 1,6 млрд. лв., за да изкупи дълговете на "Топлофикация" - София

Близо 1,6 млрд. лева получи по бюджета си Министерството на енергетиката от държавния бюджет, за да изкупи дълговете на "Топлофикация" - София към "Булгаргаз" и БЕХ.  Дружеството остава общинско, коментира министър Румен Радев, но реално министерството става кредитор на топлофикацията. С друго решение БЕХ прави вноска във Фонда за..

публикувано на 27.03.24 в 18:21