Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Бъди човек" в Самоков приема доброволци в помощ на възрастни

Инициативата "Бъди човек" - Самоков, приема доброволци, които да помагат на хората в нужда. Традиционно, на празниците Коледа и Великден, те опаковат хиляди пакети с продукти от първа необходимост и ги разнасят по домовете на хората от общината.

Сега, организаторите са съзрели нуждата, даряването да се осъществи преди Великден. Как може да се включите или да предложите да зарадват някой ваш съсед, разказва основателя на инициативата Радослав Христов

„Сега е моментът да бъдем единни и да покажем, че заедно ще се справим във всяка ситуация и с всяко предизвикателство. Има доста възрастни хора, които живеят сами и винаги имат нужда от помощ, а в тази кризисна ситуация трудно биха се справили сами“, казва Радослав Христов

Екипът на инициативата е от немалко хора и всеки с лични средства и пари, събрани от приятели, фирми и хора, които са участвали през годините в инициативата, пазаруват необходимите продукти, след като получат сигналите и посещават възрастните хора, за да им ги предадат. 

На страницата на "Бъди човек" - Самоков във Фейсбук получават сигналите за възрастните хора в нужда. На същото място пишат и хора, които искат да дарят продукти. За последните два дни доброволците са помогнали на 10 души, в града и селата, като има сигнали и за още двама пенсионери в нужда.

Всички мерки са спазени, като има и маски за многократна употреба за всеки възрастен.
Може да се свържете с екипа на "Бъди Човек" - Самоков тук.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия