Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дистанционен кандидат-студентски изпит организира Техническият университет

Снимка: Технически университет

Техническият университет реагира адекватно на предизвикателствата и осигурява съвременно решение на желаещите да покажат своите знания и да станат студенти. В събота (28 март) ще се проведе за първи път отдалечен кандидат-студентски изпит по математика.

„Знаете че „инженер“ е френска дума, която означава „човек, който твори“. Наистина инженерите са хора, които творят, създават нови неща и претворяват мечтите ни в реалност. От сърце Ви желая да се присъедините към техническия елит на обществото, притежаващ това звание“, казва в обръщение ректорът на ТУ-София проф. инж. Иван Кралов.

Това е изцяло онлайн изпит и условията за провеждането му могат да се видят на интернет страницата на университета. Важно е да се знае, че допуснатите до изпита трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи, видео-камера и микрофон. Преди това кандидат-студентите трябва да са дали съгласие за приемане на условията за провеждане на изпита.

Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключване на изпитния процес.

„В сегашната епидемична ситуация отдалеченият конкурсен изпит е най-добрият вариант за всички. Опирайки се на традициите и световния опит, нашият университет Ви предлага този съвременен начин за реализация на Вашите мечти. Пожелавам Ви здраве, дръзновение и успех!“, се казва още в посланието на ректора на ТУ - София.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Половината човечество под карантина

Повече от 3,9 милиарда души вече са призовани или принудени от лидерите си да си останат у дома, заради с борбата срещу пандемията от Covid-19, предаде Франс прес. Мерките  задължителна и препоръчителна самоизолация, вечерен час, карантина, се отнасят за над 90 държави и територии. С въвеждането на полицейски час в Тайланд (от утре), се достига прагът..

публикувано на 02.04.20 в 19:45

Здравният министър даде зелена светлина за строежа на детската болница

Министър Кирил Ананиев подписа договор за изграждането на Национална многопрофилна детска болница, съобщиха от здравното ведомство. Договор е сключен с обединение  ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева..

публикувано на 02.04.20 в 18:42

МТСП: Дезинфекция и ограничаване на контактите на работното място

Работодателите задължително трябва да дезинфекцират работните мест а най-малко два пъти в рамките на работния ден, както и да създадат организация на работа, която да ограничи до минимум преките контакти между работниците и служителите в предприятието. Това са част от мерките за превенция на риска от разпространение на Covid-19, които се въвеждат със..

публикувано на 02.04.20 в 18:15
Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19

Най-новите 8 случая на Covid-19 са в София, общо заразените са 457

От Министерството на здравеопазването съобщиха последните актуални данни на Националния оперативен щаб за разпространението на Covid-19. 457 са потвърдените случаи на заразата с коронавирус у нас. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 8 , като всички са в София...

публикувано на 02.04.20 в 17:04

БСК: От мярката 60/40 ще се възползват не повече от 8% от работодателите

Едва 8% от работодателите са склонни да се възползват от мярката 60/40. Това показва експресно анкетно проучване на Българската стопанска камара относно мерките, които работодателите планират да предприемат по отношение на персонала в условията на кризата с Covid-19, съобщават от БСК. Анкетата показва, че от мярката 60/40 ще се възползват не повече..

публикувано на 02.04.20 в 14:34

Столичната община: 6,5 млн. лева загуби в транспорта през март

Въведените ограничения в ситуацията на извънредно положение се отразяват изключително тежко върху планираните приходи на Столичната община и засягат стратегически  дейности като градския транспорт, чистотата, здравеопазването и социалните дейности. 19 млн. лв. по-малко са събраните местни данъци и такси само за месец март. Най-сериозно е..

публикувано на 02.04.20 в 13:30

Новият коронавирус е най-стабилен при 4° по Целзий

Новият коронавирус е най-активен при температури около 4 градуса по Целзий и става много по-слаб при високи температури, установиха учени от Хонконгския университет. При 4 градуса инфекцията продължава повече от две седмици, докато при 70 градуса умира в рамките на пет минути. Според данни от доклада, при 22 градуса коронавирусът остава..

публикувано на 02.04.20 в 12:13