Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ спира от движение 39 влака до 20 април

Допускането на сутрешните влакове в Централна гара София става поетапно, носете декларации

Снимка: БГНЕС

Общо 39 влака, които пътуват по различни направления на територията на страната, няма да се движат от днес до 20 април включително, съобщиха от БДЖ.
Повече от 500 влака ще се движат по своите маршрути, но ще спират само в по-големите гари.
Малките гари и спирки ще бъдат единствено крайна точка на пътуване и няма да се обслужват от служители на БДЖ, както и няма да се продават билети в тях. Няма да се осъществява и предварителната продажба на билети от билетни каси и онлайн за празничните дни до 20 април.

Поетапно се осъществява допускането на сутрешните влакове в Централна гара София. От 10.00 ч. ще бъде възстановено и движението на композициите, които заминават от Гара София. До момента не се допуска заминаване на влакове от Централна гара София. Това се налага във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до град София.

Всички влакове, които пътуват в посока Централна гара София или заминават от гарата в столицата, няма да спират в гарите и спирките на територията на град София. По този начин първите или последните гари по маршрута на влаковете преди или след Централна гара София ще бъдат гарите Елин Пелин, Костинброд, Яна, Реброво и Владая.

При предприемане на пътуване е необходимо клиентите на БДЖ да разполагат със всички необходими документи и попълнени декларации с основание за своето пътуване, тъй като подлежат на проверка преди да бъдат допуснати до влака.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) и на националния информационен телефон 0700 10 200.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Важна ли е грамотността при зрелостниците

На 27 март 2024 година стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванадесетокластници под надслов "Животът няма "аУтокорект". Платформата "Как се пише?" стартира новаторска кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванадсетотокласници. Под надслов "Животът няма "аУтокорект" на 27 март, 50 дни преди..

публикувано на 28.03.24 в 17:44

Дискусии за ползите и рисковете в използване на интернет технологиите в рамките на CyberCLUB Community Day '24

Какви рискове крие интернет и как те могат да бъдат предотвратени? Как безопасно и отговорно да използваме последните иновации на технологичния прогрес, като изкуствен интелект, виртуални реалности, дронове и роботи? Това са само малка част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в рамките на събитието CyberCLUB Community Day '24, посветено..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Ще отговори ли ГМО на климатичния удар

В началото на февруари Европейският парламент подкрепи предложението на Европейската комисия за създаването на по-устойчиви и издръжливи култури чрез прилагането на нови геномни техники (НГТ), които доскоро не бяха приети в ЕС, така че има доста сериозен напредък в тази посока. Те дават възможност за бързо разработване на култури с полезни..

публикувано на 28.03.24 в 16:07
Доц. д-р Анна Пампулова

Музиката на Петко Стайнов, Димитър Ненов и Панчо Владигеров, събира на една сцена студенти и преподаватели

Доцент д-р Анна Пампулова е хореограф, педагог, режисьор и човек на изкуството. Тя е допринесла много за развитието в тази сфера. Нейното гостуване в предаването "Добър вечер, София" за да ни представи пиршество на духа, на което предстои да се насладим съвсем скоро. Ето какво ни разказа: "Става въпрос за стойностен проект, в..

публикувано на 28.03.24 в 16:03

Проф. Кирил Топалов представя своя "Живот по неизбежност"

Тази вечер (28 март 2024 г.) проф. Кирил Топалов ще представи новата си книга „Живот по неизбежност“, в салона на столичното Народно читалище „Възраждане“. Романът е мемоарен, каза пред Радио София проф. Топалов. „Няма елемент на украсяване – всичко е буквално едно към едно. За съжаление, много от тези неща звучат и художествено, и иронично, и..

публикувано на 28.03.24 в 15:38

"Защо E = mc²?“ - книга и научно шоу на проф. Брайън Кокс за почитателите на астрофизиката

Або гостува в предаването "Радиокафе“, за да ни разкаже за научнопопулярния бестселър на проф. Брайън Кокс "Защо E = mc²?“, който в Зала 1 на НДК, ще представи научното шоу “Хоризонти“, с което обиколи света. Проф. Брайън Кокс е британски физик, направил науката достъпна и вълнуваща за милиони хора по целия свят. Той е професор по..

публикувано на 28.03.24 в 14:16

Празненство на колоезденето в София

Утре вечерта (29.03.2024 г.) София ще се превърне в празненство на колоезденето . Велосипедистите ще се съберат в 19.00 часа при пилоните на НДК, за да покажат сила и единство, казват организаторите. Пред Радио София Иво Делин от сдружение „Велоеволюция“ обясни, че събитието е едно от най-вълнуващите за градската велосипедна общност. Той..

публикувано на 28.03.24 в 14:06