Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кино "Влайкова" с първа прожекция след извънредното положение

кино "Влайкова"
Снимка: Виктория Лекова

Кино “Влайкова”, едно от малкото останали кина в София извън мултиплексите, отваря врати днес. В кинозалата ще бъдат допускани до 30 души, според изискванията в антиепидемичните мерки, при общ капацитет на салона 100 места. 

Режисьорът Олег Ковачев, който е председател на настоятелството на Народното читалище “Антон Страшимиров - 1926”, обяви пред Радио София, че благодарение на кампанията за набиране на дарения за закупуване на нов прожекционен апарат вече са събрани близо 59 хиляди лева, а цената на машината е 70 хиляди.

Олег Ковачев

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Кино „Влайкова” търпеливо чака отново да отвори врати

На улица „Иван Асен II” в София в условия на извънредно положение живее най-старият действащ киносалон в България – кино „Влайкова”. Заработил преди близо 100 години, киносалонът носи името на своята създателка – Мария Влайкова. Със собствени средства,..

публикувано на 11.05.20 в 09:37
Стоян Алексиев

Стоян Алексиев: Кино "Влайкова" стана за мен "другото море"

Неделното пътуващо "Радиокафе" на Радио София бе посветено на вълненията около бъдещето на кино "Влайкова" - една  емблема на своя квартал, но и на столицата; кино, събрало в себе си много истории, свързано с много личности. Предаването привлече и..

публикувано на 11.12.19 в 13:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на 4 квартала са решени на протест срещу спиране на топлата вода

Живеещите в кварталите „Студентски град“, „Витоша“, „Малинова долина“ и „Дървеница“ не изключват да преминат и към протестни действия, заради спирането на топлата им вода за два месеца . В момента върви онлайн петиция , в която са се..

публикувано на 02.06.20 в 15:12

20 заглавия от последните 10 години на българското кино

Две колекции от български филми се представят в общ проект, озаглавен "Десетилетие на българското кино" . Домът на киното, с подкрепата на Столичната община - по инициативата „Солидарност в културата”, насочва поглед към потенциала на..

публикувано на 02.06.20 в 13:41
Параходът „Радецки”

През юни музей „Параход Радецки” отваря врати с нова експозиция

Националният музей „Параход Радецки” в Козлодуй, който е филиал на Националния исторически музей, планира да открие обновената си и допълнена експозиция в края на юни. Това трябваше да се случи на 29 май, когато корабът „Радецки“ акостира на..

публикувано на 02.06.20 в 13:28

Започна регистрацията за конкурса на БАИТ за учители

Започва регистрацията за конкурса за учители „Дигитални новатори в образованието“. Целта е да се отличи и насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от I до XII клас, като открои учителите и всички участници в процеса...

публикувано на 02.06.20 в 13:01

Моцартовият фестивал в Правец ще предложи музика в различни жанрове

Жива, пъстра и разнообразна програма с 5 концерта и 6 премиери, подбрани шедьоври от световната и българската класика е подготвена за XVI издание на традиционния Моцартов фестивал в Правец, който тази година ще се проведе от 21 до 23 август...

публикувано на 02.06.20 в 12:57

Около 500 номинации за най-добра стартираща компания за дни

Стартъп екосистемата в България отбеляза сериозно развитие през последните години и се повишава качеството и това личи от участниците и победителите в конкурсите в тази сфера, заяви пред Радио София  Иван Василев от Управителния съвет на BESCO -..

публикувано на 02.06.20 в 12:35

Средновековието оживява в „Кулата на шутовете“

Средновековието оживява в „Кулата на шутовете“ – нов роман от автора на феномена „Вещерът“. Сагата за вещера Гералт може и да е завършила, но сега е ред на Рейнмар – новият главен герой, да спечели сърцата на читателите. Книгата, част от трилогията на..

публикувано на 02.06.20 в 11:49