Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътуващият инфлуенсър помага и на туристи, и на туристическия бизнес

Снимка: Архив

Могат ли пътуващите инфлуенсъри да помогнат за съживяването на туристическия бизнес? Отговорът е повече от положителен.

Това е видима тенденция в някои страни на запад. Последователите им имат огромно доверие, дори не разглеждат сайтове толкова, а разчитат повече на информацията от своя пътуващ инфлуенсър – за препоръчана дестинация, за сервизна информация, както и за качествата на даден хотел.

Това обясни пред Радио София Ния Коцева от Инфлуенсър БГ. И в случая бранш, какъвто е туризмът – силно засегнат от пандемията, е добре да използва и този начин на реклама и влияние върху потребителското мнение.

Да си пътуващ инфлуенсър е мечтана професия, но за да я упражняваш, не е достатъчно да пътуваш, трябва да умееш да разказваш, да снимаш, да обработваш видеа.

Принудителната карантина накара много хора да превключат част от дейностите си онлайн. Социалните мрежи бележат скок в потреблението и това дава основание на много бизнеси да осъзнаят къде са техните клиенти, смята още Ния Коцева.

Повишението се отнася и за посещенията и последователите на инфлуенсърите.

По-добрите от тях са използвали времето и ситуацията да проявят повече креативност, да произвеждат съдържание, да общуват с потребителите, за тренировки, за онлайн курсове.

По думите на Ния Коцева част от негативния оттенък на думата инфлуенсър се дължи на някои, които сами  са се провъзгласили за такива.

Никой не те задължава да гледаш. Ти ставаш последовател, ако ти харесва съответното съдържание.

„Много от инфлуенсърите използваха времето, за да дадат добър пример, да създадат обществено полезни каузи, да информират, да обясняват, да помагат.“

Чуйте и звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикат "Защита" протестират в София

От националния синдикат "Защита" протестират в центъра на София. Исканията са увеличаване на минималната работна заплата на 1200 лв. за цялата страна, както и увеличаване на основната работна заплата в Центровете за спешна медицинска помощ и в болниците. Това каза председателят на синдиката Красимир Митов. "Да изпълнят обещанията към..

публикувано на 28.03.24 в 12:59

Спортната академия отваря врати за свои потенциални възпитаници

Националната спортна академия отваря вратите си на 29 март 2024 г. (петък) за ученици и кандидат-студенти. От 11:00 ч. в Аула А1 в сградата на Ректората (ул. „Акад. Стефан Младенов“ 21, кв. "Студентски град") те ще имат възможността да научат как става кандидатстването, както и за специалностите, по които Академията предлага обучение. Ще..

публикувано на 28.03.24 в 10:45

Михаил Нинов: За да сме щастливи, трябва да ни е хубаво не само вкъщи

Огромен градински шах, "Не се сърди човече" и тенис маси за свободно ползване, джаги и… кучемат могат да се видят в район "Триадица" Идеята и заслугата е на Михаил Нинов, който живее в кв. "Иван Вазов". "Започнахме без голям план, със засаждане на цветя, с малки неща. После направихме люлка… За да живеем щастливи, трябва да ни е..

публикувано на 28.03.24 в 09:56

В район "Триадица" има още тротоари за ремонт, нужни са паркинги

Трябва да се направят паркинги и да се довършат започнатите ремонти на тротоарите. През почивните дни много хора идват с колите си до Южния парк и паркират или на булеварда, или в близките вътрешноквартални улици. Това отбеляза пред БНР-Радио София Йоан Колев, който живее в кв. "Стрелбище", район "Триадица". Той отбеляза, че голяма..

публикувано на 28.03.24 в 09:09
Градината

Температурите се вдигат, облаците не отстъпват лесно

До обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи и ще е значителна, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на места - с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен..

публикувано на 28.03.24 в 07:20

"Форум", 27.03.24: Ще повишат ли избори 2в1 избирателната активност

Коментатори във "Форум" тази седмица са доц. Венелин Стойчев и арх. Любо Георгиев. В сряда, заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: - Избори 2в1 или не - половината българи не вярват в честни избори (от изследване на "Галъп") - Фокус върху евроизборите - значим ли е ЕП за българите и припознават ли го като близка..

публикувано на 27.03.24 в 19:42

53% от бизнеса у нас не извършва никаква онлайн търговия

53% от бизнеса не продава онлайн поради липса на контакти, човешки ресурс и познания за това. Българският електронен пазар е ценово ориентиран, каза пред Радио София Никола Илчев от eCommerce Academy. „Изследванията, които наблюдаваме, показват, че вече и в Европа потребителите започват да се ориентират на база цена, когато избират стоки..

публикувано на 27.03.24 в 17:36