Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теди Москов: Тези, които се стекат в дупката на театъра, ще се чувстват съпричастни един към друг

4
Теди Москов
Снимка: Ани Петрова
В театър „София“ Теди Москов започна репетиции на пиесата от Дарио Фо „Няма да платим, няма да платим“. Премиерата се очаква на 15 юли на откритата сцена пред театъра.

„Пиесата избра Ириней Константинов – директорът на театър „София“, и то с добър нюх, тъй като тя изведнъж се превръща в доста актуална. Става въпрос за невъзможността на хората да купуват продуктите от магазините. Сами се досещате защо - заради ниски доходи или високи цени. Оттам нататък се развиват доста добри комедийни ситуации“, каза пред Радио София Теди Москов.

„Получих шанса да работя от Ириней Константинов и да получа някакви доходи все пак, да се сдобия с пари. Тъй като, когато моите приходи идват от 10% на билетите, продадени на моите представления, когато не се играят, няма с какво да живея. А пък сега и да се играят, като има само 30% публика вътре и 50% навън, пак не ще е толкова радостно финансовото положение”.

Смятам, че истинските зрители, истинските театрали ще дойдат в такава обстановка да гледат. Другите, които просто отиват да се забавляват и да видят някоя телевизионна звезда, ще изчакат още малко.

В момента съм в долния „Лозенец“, близо до канала, точно където е църквата. Има една дупка от бомба по време на бомбардировките. Тя е позарита, но се помни от по-старите софиянци. И си спомням как са ни разказвали, че когато е имало бомби, хората са се стичали в убежището и са се чувствали много заедно, много близко едни до други - не само физически, но и духовно.

Та, си правя някаква далечна асоциация с днешната ситуация, че тези, които се стекат в дупката на театъра, ще се чувстват съпричастни един към друг. Нещо ще ги направи близки“, допълва режисьорът.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Боянска църква

Мястото, за което говорим, е неизчерпаем извор на знания и исторически проучвания. Но, и на необясними загадки и скрити послания.  Добре дошли в църквата “Св. Никола и Св. Панталеймон” или позната от целия културен свят с названието Боянска църква: Този храм продължава да впечатлява всеки прекрачил прага му. Когато преминаваш през..

публикувано на 20.04.24 в 16:00

Софийски разкази - Разходка из “Кварталът на писателите”

Виктор Топалов и Боян Бочев за книгата на Виктор "Кварталът на писателите":

публикувано на 20.04.24 в 15:00

Адресите на любовта - Васил Левски

Левски посвещава любовна песен на монахиня Сестра Евгения превързва раните на Апостола, плете му ръкавици и му пише писмата Васил Левски е е бил не само отдаден на отечеството революционер, ами е носил нежна и поетична душа. За да не нащърби ореола му на  Апостол на свободата, от когото току-що освободената му родина се нуждаела като..

публикувано на 20.04.24 в 14:00
С Георги Михов

Дамите са по-голямата част от енолозите в България

Георги Михов от сомелиер.бг за Wine Women Show, което ще се проведе в неделя, 21 април от 12 до 18:30: "Всъщност това е винено изложение, където изложителите са дами и те правят вината. В България е уникално - дамите са по-голямата част от енолозите тук. Винарството е трудна професия, но през година дамите успяха да се докажат като много мъжки..

публикувано на 20.04.24 в 11:48
Александра Илиева и Мартин Кадинов

Най-естественото нещо е интересът на човека

Александра Илиева и Мартин Кадинов за последната кампания на Гуудгейм: "Още в януари засегнахме темата за Борислав Славов - играта, с която спечели наградата за музика - Балдърс гейт, бе станала "Игра на годината". Събрахме сума за стипендии, те са част от общ фонд. Фокусът ни са видеоигри, в различни - технически и художествени аспекти." (Мартин)..

публикувано на 20.04.24 в 11:18
Мира Мосхен

Край реката редят се...

Мира Мохсен от фондация Ин Битуин за благотворителния им търг за фестивал в Марица: Това е първо издание, фестивалът "Децата на реката" ще е в Пловдив, в коритото на Марица. Решихме, че е добра идея да се направи детски фестивал, да събуди любовта към природата в градските пространства. Идеята се зароди в личния ми живот - прекарвам много време до..

публикувано на 20.04.24 в 10:41

Всеки, засадил дърво, ще живее по-дълго

200 годишна дъбова гора - Сия Попова за инициативата: "Събитието е второ поред на същата локация. Ще видим колко са се прихванали, където не са - ще засадим нови дъбчета. В случая избираме дъбове - на терена е най-благоприятно да се засади. Дъбът олицетворява добри неща. Преди време са били много голяма част от нашите гори, сега са само 3%. Намалели..

публикувано на 20.04.24 в 10:14