Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлагат за 15 юли 40-дневния ремонт на топлопровода в София

Без топла вода до 21 август ще бъдат кварталите „Студентски град“, „Витоша“ и „Малинова долина“ и част от „Дървеница“

Снимка: архив, БГНЕС

Ремонтът на топлопровода, заради който „Топлофикация София“ планира спиране на топлата вода в 4 столични квартала, ще бъде отложен с 1 месец.

Вместо от 15 юни, дейностите и режимът ще започнат от 15 юли и ще продължат не два месеца, а 40 дни.

За това са се разбрали граждани и студенти на среща с ръководството на „Топлофикация София“, на която се присъствали и архитектът на район „Студентски“ и директорът на „Топлофикация Изток“.

Това съобщи пред Радио София Даниела Стефанова, която живее в „Студентски град“ и е организатор на гражданската петиция против спирането на топлата вода.
Информацията потвърдиха и от столичната "Топлофикация".

Представителите на студентите изразиха разбиране и подкрепа за провеждането на реконструкцията предвид силно амортизираното състояние на съоръженията и опасността от авария по време на отоплителния сезон, съобщават от дружеството.

След приключването на ремонта „Топлофикация София“ ще възстанови на 21 август подаването на топла вода към кварталите „Студентски град“, „Витоша“ и „Малинова долина“, а към засегнатите отделни сгради от кв. „Дървеница“ топлоподаването ще бъде възстановявано поетапно в следващите дни, уточняват от дружеството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Студентите не са съгласни и на 40 дни без топла вода

Нито студентите, нито ние гражданите сме се съгласили на 40-дневен ремонт на топлопровода, съобщи за Радио София Даниела Стефанова. Тя живее в „Студентски град“ беше сред хората, които реагираха остро срещу намерението на „Топлофикация София“ да лиши..

публикувано на 03.06.20 в 15:36

Жители на 4 квартала са решени на протест срещу спиране на топлата вода

Живеещите в кварталите „Студентски град“, „Витоша“, „Малинова долина“ и „Дървеница“ не изключват да преминат и към протестни действия, заради спирането на топлата им вода за два месеца . В момента върви онлайн петиция , в която са се..

публикувано на 02.06.20 в 15:12

Два горещи месеца без топла вода за четири столични квартала

Заради реконструкции по мрежата се налага цялостно спиране на топлоподаването в кв. „Дървеница”, „Студентски град”, „Витоша” и „Малинова долина” от 15.06.2020 г. до 15.08.2020 г. предупреждават от "Топлофикация - София". Без подаване на топла вода в..

публикувано на 02.06.20 в 14:27
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 2,6 млрд. лв. бюджет на София, кметът изреди приоритетите

В проекта за бюджет на София тази година са заложени над 2,6 милиарда лева. Според групата на ПП-ДБ и "Спаси София" бюджетът е "рекорден и уникален", защото са включени предложения на гражданите и опозицията. От БСП и ГЕРБ-СДС коментираха, че..

публикувано на 28.03.24 в 12:27
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Сигнал за бомба в Софийския университет и в сградата на Съдебната палата

Сигнал за бомба в Софийския университет "Свети Климент Охридски " е подаден тази сутрин. От МВР уточниха, че сигналът е подаден на електронната поща на учебното заведение. На място има полиция. Извършват се проверки, но до момента не е..

публикувано на 28.03.24 в 09:55

Ограничения на движението в центъра на София заради честването на 20 г. членство в НАТО

Днес се налага организация на движението във връзка с честването на 20 години от членството на Република България в НАТО, съобщиха от Столичната община. От 12 часа на 28.03.2024 г. до приключване на събитието на 29.03.2024 г. се забранява..

публикувано на 28.03.24 в 08:11

НВИМ показва мисиите и ученията на Българската армия в НАТО

В Националния военноисторически музей (НВИМ) от 11:00 ч. ще бъде открита изложбата "Българската армия – 20 години част от НАТО" . Събитието е инициатива от Националната програма за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република..

публикувано на 28.03.24 в 08:05

Общинските съветници гласуват бюджета на София

Столичният общински съвет ще гласува днес проекта за бюджет на София за тази година. Над 2,5 милиарда лева са заложените средства. Като рекордни обяви зам.-кметът по финанси Иван Василев предвидените пари за градския транспорт. Ще има увеличение на..

публикувано на 28.03.24 в 07:34

Министерството на енергетиката получава 1,6 млрд. лв., за да изкупи дълговете на "Топлофикация" - София

Близо 1,6 млрд. лева получи по бюджета си Министерството на енергетиката от държавния бюджет, за да изкупи дълговете на "Топлофикация" - София към "Булгаргаз" и БЕХ.  Дружеството остава общинско, коментира министър Румен Радев, но реално..

публикувано на 27.03.24 в 18:21

След 15 г. довършват храм в Южния парк с 3,5 млн. лв., отпуснати от МС

Правителството отпусна средства за доизграждането на храм "Св. вмчк. архидякон Стефан" в Южния парк в София .   Средствата са в размер на 3,5 млн. лв. и се предоставят по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. Те  са дори повече от сумата, поискана..

публикувано на 27.03.24 в 12:46