Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

66 са новите случаи на Covid-19 за последното денонощие

Тестове за коронавирус
66 са новите случаи на Covid-19 за последното денонощие. Направени са 1034 PCR тестове. Общо 4691 са заразените към момента. 1964 от тях са активно болни. Излекуваните лица са 2508, 33 от които са регистрирани през последното денонощие.

Разпределението по области e - Благоевград - 2; Бургас - 1; Варна - 10; Кюстендил - 17; Пазарджик - 4; Пловдив - 6; Разград - 1; Русе - 1; Сливен - 1; Смолян - 6; София област - 5; София град - 11; Ямбол - 1. Това показват данните в Националната информационна система. 

Пациентите с доказан Covid-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 423. От тях 25 се намират в интензивни структури.

Според Националната информационна система, новият коронавирус е констатиран при 394 лица-медицински служители. Два нови случая на медицински сестри са установени през изминалите 24 часа.

Починалите лица, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, са 219. Случаите от последното денонощие са три. Починали са мъж на 56 г. с пневмония, жена на 57 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване и мъж на 48 г. с диабет и сърдечно заболяване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко ПТП на Околовръстното – кола се заби в багер

Шофьор е тежко ранен при кошмарна катастрофа, станали призори на столичния Окововръстен път, преди изхода към бул. "България", съобщават очевидци на ПТП-то във Facebook групата "Катастрофи в София". По сведения на други водачи, станали свидетели на инцидента, колата е профучала с изключително висока скорост, твърдят че се е движила с 200 км/ч...

публикувано на 23.04.24 в 08:11

26-годишна жена е ранена с нож в жилището ѝ в София

26-годишна жена е била нападната с нож в жилището ѝ в София. Жената е обяснила пред пристигналите полицаи, че малко след 14 часа някой е позвънил на входната ѝ врата. Тя я отворила и видяла мъж с маска, който я намушкал с нож. Тепърва от МВР ще изясняват всички обстоятелства около случая, обясниха пред БНР от Столичната дирекция на вътрешните..

публикувано на 22.04.24 в 16:25

Премахват плочи с надписа от Паметника на Съветската армия

Областният управител на област София Вяра Тодева предприе действия по премахване на компрометираните облицовъчни плочи с надписа от Паметника на Съветската армия (ПСА). Действията по консервация на постамента на монумента в Княжеската градина са започнали предиобяд днес, съобщават от областната управа. На 9 април Върховният..

публикувано на 22.04.24 в 13:57
Снимки: Столична община

Ще станат ли пак недвижими културни ценности 17 сгради в централна София?

С писмо до министъра на културата и до директора на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) столичният кмет Васил Терзиев иска да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в централната градска част на София. Те са били паметници на културата, но през различни периоди от време този статут на..

публикувано на 22.04.24 в 12:40

"За Земята" настоява за подмяна на еднократните пластмасови изделия с многократни

Днес отбелязваме Деня на Земята. Основната тема тази година е за пречистване на планетата ни от пластмаси .  И днес "За Земята" настоява за подмяна на еднократните пластмасови изделия с многократни , заяви пред БНР Евгения Ташева от екологичното движение. И даде пример с използването на лични бутилка за вода, чаша, кутия за храна или чанта за..

публикувано на 22.04.24 в 10:46

Временно спират водата в част от с. Герман

Във връзка с диагностика на уличен водопровод  в с. Герман, на 22 април  се налага спиране на водоподаването от  09.00 до 21.00 часа  на живеещите в района на в.з. Терасите. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на площада на в.з. Терасите...

публикувано на 22.04.24 в 07:06

Две бебета са починали след заразяване с коклюш

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване с коклюш, потвърдиха за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от Министерството на здравеопазването. Те са били на възраст под два месеца, в предимунизационен период, без поставена ваксина. В резултат на вируса са развили тежка пневмония. Едното бебе е било..

публикувано на 19.04.24 в 14:04