Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радиокафе

Започнете деня с „Радиокафе”!  

Снимка
Ако искате новият ви ден да започне с настроение и усмивка, без риск от неприятни изненади, без дълги политически дискусии, но с необходимата подготовка за „гмуркане” в градската „джунгла”, то сте попаднали на точното място.

Всеки делник, от 8 до 11 часа Радио София ви „зарежда” с цялата необходима информация преди работа - какво ще бъде времето, кои квартали ще останат без вода и до кога, коя улица или булевард ще бъдат затворени, с колко минути закъсняват автобусите, тролеите и трамваите, къде и с какъв вид изкуство можете да се разнообразите вечерта.

С напредването на деня актуална става информацията за трафика по основните градски артерии. Радио София ви запознава с нея в реално време, предлага ви варианти за обходни маршрути, а в преки включвания главният координатор на Центъра за градска мобилност коментира проблемните точки в организацията на движението.

Актуалната софийска проблематика не убягва и от бдителния поглед на нашия репортер на утрото. Той издирва и коментира нелицеприятните картини от градския пейзаж или ни насочва към местата в града, които „радват” окото.

Прегледът на печата е бърз и ясен, набляга и на темите, които друг няма да ви прочете сутрин. Не е за изпускане и „Златният български хит” с песните-емблеми в българската музика, представени от техните автори и изпълнители.

Всеки нов ден носи своите емоции, предизвикателства и очаквания.
Нашата покана е: Започнете го с „Радиокафе”!

Слушайте и специалните неделни издания от 10 до 12 часа, изнесени извън традиционното радиостудио.

Водещи са Гергана Пейкова, Боян Бочев, Мартен Роберто и Прея.
Да започнем деня си заедно!

Публикации

Буквите, писмеността и делото на Светите братя Кирил и Методий

На 24 май честваме празника на буквите, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Прославяме делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Сведения за честването на този ден като празник на българската просвета има още..

публикувано на 24.05.20 в 08:15

„Гъдулката гори“ на откритата сцена на театър „София"

Театър  „София" кани в съботната вечер да видим на откритата му сцена моноспектакъла на Юлиян Рачков „Гъдулката гори“ от Райко Байчев. Пиесата има дълъг живот на камерната сцена на театъра след като преди 10 години побеждава в конкурс за..

публикувано на 22.05.20 в 11:59
ПГ

Абитуриенти в Самоков намират в диалог с директора решение за дипломирането

Абитуриентите в Самоков организираха среща с директорите на училищата си, за да преговарят за провеждане на дипломирането тази година. Борбата на учениците е, освен виртуалното завършване, да могат да се срещнат със съучениците си, за да се сбогуват..

публикувано на 22.05.20 в 11:41

"Заедно без теб" - черно-бялата история на едно истинско бягство от затвора

"Заедно без теб" е късометражен черно-бял филм, вдъховен от истински събития - за двамата рецидивисти, които избягаха от Софийския централен затвор през 2018 година. Всеки със своите мотиви - единият, в търсене на отмъщение, другият - следвайки сърцето..

публикувано на 22.05.20 в 11:35

Юлиян Бориславов: Голям брой фирми прехвърлиха бизнеса си онлайн

След обявяването на извънредното положение, много компании трябваше да преосмислят своите бизнес модели и да преминат към сектора на електронната търговия. Това драстично промени измеренията на бизнеса у нас. С около 30% се е увеличил броят на..

публикувано на 22.05.20 в 09:41

С инициативата „27 пъти кино“ млади българи стават жури на Венецианския кинофестивал

За 10-а година инициативата „27 пъти кино“ дава шанс на българи между 18 и 25 не просто да се потопят в атмосферата на Венецианския кинофестивал , но и да бъдат част от младежкото жури на форума. Стартирала през 2010 г. като партньорство..

публикувано на 21.05.20 в 11:49

С намаляването на капацитета на залите нещата се усложниха доста

Желаещите да се завърнат във фитнес залата стават все повече, такива са наблюденията на собствениците и инструкторите на обекти в столицата, коментира Ивайло Бешев - треньор в една от популярните зали в София. Желаещи за групови тренировки въпреки..

публикувано на 21.05.20 в 10:15

Рекорд в събраните опасни отпадъци след извънредното положение

Рекордно количество опасни отпадъци от столичните домакинства бяха събрани в първата кампания след отмяната на извънредното положение. Почти един тон бяха предадени в мобилния пункт, който беше разкрит за трите района „Възраждане“, „Илинден“ и „Красна..

публикувано на 21.05.20 в 09:39

Почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена.  Празникът е в памет на император Константин и неговата майка Елена.  През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия...

публикувано на 21.05.20 в 08:32

Първите Homo Sapiens в Европа са обитавали пещерата Бачо Киро

Останки от първите Homo Sapiens (разумен човек) в Европа бяха открити в пещерата Бачо Киро край Дряново.  Дряновският регион представлява интерес за международната общност от археолози и палеонтолози повече от столетие насам. Още в края на XIX век..

обновено на 20.05.20 в 14:43