Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Снимка
Посетете Ритъмът на столицата и във Фейсбук


Периодика: От понеделник до петък

Времетраене: От 14:00 до 17:00 часа

Жанр: Следобеден развлекателен блок

Мисия на предаването: В най-хубавото време от деня – в следобедните часове, софиянци и слушателите от региона разполагат със своя „Лайфстайл справочник“ и заедно с екипа задават пулса на града. Провокативният елемент е, че водещата влиза в ролята на градски гид, който с настроение и нюх предлага интересна местна информация, умело подбрани коментари на знакови личности и нестандартни идеи за по-пълноценно прекарване на свободното време. Всичко това е гарнирано с огромна порция хубава музика.

 Гмуркането в кипежа на града всеки път е изпълнено с емоциите на огромна палитра от рубрики.

Ритъмът на столицата няма как да бъде активен и без коментари за начина на живот в хармония и с отговорност към природата. Закачливи подаръчета в предаването са и конкретни полезни съвети за здравословен начин на живот - като се разкриват малките ползи, водещи до големи резултати. Разбира се, не се пропуска и приятелско предложение за атрактивно прекарване на по-късните и вечерни часове, чрез акцент от културния афиш на града.


Вкусното следобедно меню от информация и музика всеки път се приготвя с много позитивизъм и стремеж към разнообразие!

Мнения, препоръки и коментари - на нашата фейсбук страница

Публикации

Слънчевото изгаряне не е единствената опасност край морето

Крайно време е хората да научат най-важния урок за лятото преди да се излагат на слънце. Ако кожата им лесно изгаря , да си купят дрехи, които защитават, да ползват слънцезащитни препарати. Това е особено важно за децата, защото иначе може да се..

публикувано на 03.08.20 в 15:36

Летни флиртове от метър и половина? Дали

Флиртовете и коктейлите на морския бряг или до басейна са прекрасно нещо, не предпазването по време на сексуални контакти също е много важно. Това е категоричната позиция на д-р Радосвета Стаменкова , изпълнителен директор на Българска асоциация..

публикувано на 03.08.20 в 15:07

Поредица показва 8 музи в София отпреди Втората световна война

Бохемска София продължава да разказва за културното, артистичното и забавното минало на българската столица, в периода до края на Втората световна война. От 4 до 27 август е предвидена виртуалната поредица „София и музите“ , съобщи пред..

обновено на 03.08.20 в 12:51

Бруталната истина за Уитни Хюстън

Какво е да бъдеш близка приятелка на най-награждаваната певица в света и една от най-обичаните? Това може да каже и напише единствено Робин Крофърд. Именно тя ни запознава с истинската Уитни Хюстън – такава, каквато е и извън сцената...

публикувано на 31.07.20 в 16:58

С всичко, което даваме на детето, му отнемаме по нещо

Силната всеотдайност на родителите към техните деца понякога може да стане дори опасна. Много често не си даваме сметка как някои “етикети”, които използваме, може да задушат детето. Един такъв етикет, например, е “синът ми е пълен отличник”. Той обаче..

публикувано на 31.07.20 в 16:01

За 3 месеца на телефонната линия за деца 116 111 е имало 18 000 обаждания

Децата продължават да се интересуват повече за техните преживявания и връзки. Те се обаждат на Националната телефонна линия за деца 116 111 към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) с въпроси, които се притесняват да питат в своето..

публикувано на 31.07.20 в 15:34

Детската Лятна академия за художници в София се открива на 3 август

Националната художествена академия (НХА) за 11-и път кани на „Лятна академия за деца и ученици“, чието софийско издоние тази година е от 3 до 31 август. За откриването в понеделник (3 август) е предвиден празничен хепънинг и изненади за малките..

публикувано на 31.07.20 в 11:26

Полина и Георги от "Подстрекаст": Искаме алтернатива на управлението, без "стари герои"

Полина Бухова и Георги Карамфилов са студенти по журналистика, създатели на “Подстрекаст” - подкаст рубрика в студентското радио “Реакция”. Двамата са категорични, че нямат теми табу, а техните предавания често предизвикват остри реакции в..

публикувано на 30.07.20 в 17:34

Михаил Митев, 21 г.: Младите искат да създават, не да чупят държавата

Някои казват „Няма алтернатива!“. Ами като няма - създай я ти. Младите не искат да счупят държавата, а искат да създават. Това каза в студиото на Радио София 21-годишният Михаил Митев , студент по журналистика, участник в протестите през..

публикувано на 30.07.20 в 16:39
Виктор Кирков

InspireHope.Space – ключът към устойчивата промяна е в добрите дела

"Идеите се генерират от личности. Промяната се случва от общности". Това е посланието, което отправя към нас платформата InspireHope.Space . Тя "отвори врати" едва преди няколко дни, но вече ни вдъхновява с истории за личности, които носят добротата..

публикувано на 30.07.20 в 15:26