Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Златен БГ хит

За най-популярните БГ песни от близкото и малко по-далечното минало, историята на тяхното създаване - само за Радио София, разказват самите автори и изпълнители - всеки делник в минутите преди 9:00 часа и след новините в 18:00 часа.

Всяка седмица - нова среща със златен български хит.
За вас избираме най-интересните и любими от тях, звучали през годините в ефира на Радио София.  Можете да слушате песента пак и пак в сайта и в ефира на Радио София.

Приятно слушане!

Публикации

Вили Кавалджиев - 'Близо до мен''

Тази седмица си припомняме златен хит, който е високо оценен не само от слушателите и авторите – композитора Кристиян Бояджиев и поета Александър Петров . „ Близо до мен “, написана и изпълнена от Вили Кавалджиев в началото на 90-те години на..

публикувано на 15.12.14 в 11:42

Чочо Владовски - „Безсъние“

Тази седмица слушаме един хит, за който може да се каже, че всичко в него е отлично – музиката на Борис Карадимчев, текстът на Александър Петров, аранжиментът на Иван Платов, както и изпълнението на Цветан (Чочо) Владовски . „ Безсъние “ е в..

публикувано на 08.12.14 в 11:48

Ирина Флорин - "Цвят лилав"

Рубриката този път трябва да преименуваме от Златен в.... Лилав бг хит . Сещате се, песента тази седмица е от репертоара на Ирина Флорин , нейна емблема, а за да стане " Цвят лилав " такъв "непредвидим" хит, както казва авторът на текста..

публикувано на 01.12.14 в 12:06

„Щурците“ - „Дай ми малко нежност“

Няма да повярвате, че тази песен е от 1976 г. „ Дай ми малко нежност “ е композирана от Петър Гюзелев, а текстът е на Димитър Стойчев. Нека си припомним какво разказа Пеци Гюзелев за този истински златен хит пред Радио София, както и самото..

публикувано на 24.11.14 в 11:50

Васил Найденов - "По първи петли"

Тази седмица имаме удоволствието да слушаме една вечна българска песен. С великолепна музика на композитора Стефан Димитров и текст на Михаил Белчев . " По първи петли " е с няколко варианта на различни изпълнители, но най-известна е интерпретацията..

публикувано на 17.11.14 в 13:21

"Фактор" - "Високото момиче"

Група "Фактор" записват този хит по готов текст, вдъхновен от успехите на българските баскетболистки. " Високото момиче " е по музика на Веселин Тодоров и текст на Матей Стоянов, а в записа ( масовката )участват и доста от поп и рок звездите на..

публикувано на 10.11.14 в 13:18
georgi_hristov

Георги Христов - "Черно и бяло"

Една от хитовите балади на Георги Христов звучи тази седмица в любимата ни рубрика. " Черно и бяло " е по текст на Иван Тенев. Разбира се, преди самата песен, предлагаме и думи за нея от самия изпълнител и композитора Димитър Гетов. Приятно..

публикувано на 03.11.14 в 11:44

Михаил Белчев - "Булевардът"

Тази седмица си припомняме един емблематичен хит, който често се приема за неофициален столичен химн. За „ Булевардът “ по текст на Миряна Башева разказва поетът, изпълнител и в случая и композитор Михаил Белчев . Е, самият булевард,..

публикувано на 21.10.14 в 11:20

"Тангра" - "Нашият град"

"Тангра" безспорно е една от емблемите на българската поп-рок музика. През 1980 година поста  на вокалист в "Тангра" е зает от Чочо Владовски. Първият хит с него е „Нашият град”, като песента става част от саундтрака към филма „Оркестър без..

публикувано на 13.10.14 в 12:54

Трамвай №5 - "Усмивката"

Нашето предложение за Златен БГ хит през тази седмица е песента „Усмивката“ на Трамвай №5, по музика на Митко Щерев и текст на Лъчезар Станчев. Трамвай №5 е група, създадена през 1980 г. в София по идея на Кирил Иванов „Мъглата“..

публикувано на 06.10.14 в 15:06