Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Златен БГ хит

За най-популярните БГ песни от близкото и малко по-далечното минало, историята на тяхното създаване - само за Радио София, разказват самите автори и изпълнители - всеки делник в минутите преди 9:00 часа и след новините в 18:00 часа.

Всяка седмица - нова среща със златен български хит.
За вас избираме най-интересните и любими от тях, звучали през годините в ефира на Радио София.  Можете да слушате песента пак и пак в сайта и в ефира на Радио София.

Приятно слушане!

Публикации

"Фактор" - "Приятели"

Нашето предложение за златен хит през тази седмица е „Приятели“ на група „Фактор“. „ Фактор“ е рок група, създадена през 1972 г. в София от Веселин Тодоров. Песента „Приятели“ е по текст на Александър Петров, а по думите на Веселин Тодоров..

публикувано на 30.09.14 в 12:20

Тодор Колев и Хилда Казасян - "Големи и малки"

В първата седмица от новата учебна година се спомняме и един вечен хит, и двама любими творци."Големи и малки" е песен, композирана от Вили Казасян, но не е изпята от него и дъщеря му Хилда , когато е била още много малка, а партньор в дуета е..

публикувано на 15.09.14 в 11:13

ФСБ - "Обичам те дотук"

Може и да не повярвате, но стихотворението " Обичам те дотук " Георги Константинов е публикувал през наистина далечната 1972 година. По него Константин Цеков и Румен Бояджиев от ФСБ написват и музиката на едноименната песен - един истински..

публикувано на 08.09.14 в 11:36

"Трик" - "Пред Орлов мост"

Този хит е на повече от 20 години, но е актуален и днес. Вокална група " Трик " записва " Пред Орлов мост " по музика на Александър Савелиев и текст на Живко Колев. Групата работи и върху кавър версия на хита. Парчето е в стил поп рок и не е..

публикувано на 01.09.14 в 11:53

Тони Димитрова - "Ах, морето"

Лятото още не си тръгва, дори някои напротив - морето тепърва призовава някои позакъснели с отпуската. Ах, морето!... Не е ли време точно сега да си припомним един неостаряващ хит - " Ах, морето ", изпълнена от Тони Димитрова ... няма да..

публикувано на 25.08.14 в 10:53

Маргрет Николова - "Ропотамо"

Е, сега ви предлагаме връщане много-много назад във времето.  Една песен обединява имената на музиканти и автори като Атанас Бояджиев (автор на музиката), Радой Ралин (текста), Милчо Левиев (диригент на оркестъра по време на записа в БНР). Всички те са..

публикувано на 18.08.14 в 11:46

Милена - "Не'ам нерви"

След доста години си припомняме един хит от самото началото на прехода, както казва и самата авторка и изпълнителка - Милена , за " Не'ам нерви ". Може би тогава - преди повече от 20 години, да е било изненада за Милена Славова, че тази нейна..

публикувано на 11.08.14 в 17:58

Дони и Момчил - "Ближи си сладоледа"

В най-горещия месец си спомняме една песен отпреди 20 години, която може да носи хлад с текста и жизнерадост с ритъма си - " Ближи си сладоледа ". Автори и изпълнители са Дони и Момчил - от ранния им период, когато не можеха да се нарадват на..

публикувано на 04.08.14 в 10:14

Михаил Белчев - "Младостта си отива"

Михаил Белчев представя песента „Младостта си отива“ – създадена в началото на 70-те години по музика на Найден Андреев и текст на Недялко Йорданов. По думите на Михаил Белчев „ дори след толкова години – тази пуста младост не си отива“...

публикувано на 28.07.14 в 11:07

Тоника - "Запази последния танц"

Песента „Запази последния танц“ е създадена през 1985 година по музика на Стефан Димитров и текст на Маргарит Минков. Първият вариант на песента е записан от формация Тоника СВ, а след това вече във Фамилия Тоника е направен нов прочит на..

публикувано на 21.07.14 в 13:27