Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Златен БГ хит

За най-популярните БГ песни от близкото и малко по-далечното минало, историята на тяхното създаване - само за Радио София, разказват самите автори и изпълнители - всеки делник в минутите преди 9:00 часа и след новините в 18:00 часа.

Всяка седмица - нова среща със златен български хит.
За вас избираме най-интересните и любими от тях, звучали през годините в ефира на Радио София.  Можете да слушате песента пак и пак в сайта и в ефира на Радио София.

Приятно слушане!

Публикации

Ирина Флорин - "Мога"

Ирина Флорин представя песента „Мога“ – създадена през 1998 година по музика и аранжимент на Момчил Колев, текст – Ина Григорова. Интересно е, че самата Ирина Флорин определя песента „Мога“, като един от любимите текстове на нейни песни. Това е и..

публикувано на 14.07.14 в 15:05
Благовест и Светослав Аргирови от времето, когато издаваха плочи

Братя Аргирови - „Предчувствие за стих“

Можете ли да запеете песента „ Предчувствие за стих “? Не казвайте, че се затруднявате, защото ако си спомните братя Аргирови и хита, познат повече като " Силвия ", бързо-бързо ще затананикате. Музиката е на Кузман Бирбучуков, а текстът..

публикувано на 07.07.14 в 10:46

ФСБ - "Не така"

" Не така " е хит, който няма нужда да се обяснява или проверява кога е написан. Просто той трябва да се чуе отново... Той показва романтичната страна на изпълнителите - ФСБ . Така казва и Румен Бояджиев от групата, а Даниела Кузманова - автор на..

публикувано на 30.06.14 в 10:33
Нели Рангелова

Нели Рангелова - "Раздвоена"

Нели Рангелова тази седмица представя една от любимите си песни - " Раздвоена ". Хитът е дал име и на албум на певицата. Преди песента, чуйте какво казват за нея самата Нели Рангелова и композиторът и аранжор Красимир Гюлмезов. Приятно слушане!..

публикувано на 23.06.14 в 11:49

"Диана Експрес" - "Блус за двама"

Един от вечнозелените български балади слушаме тази седмица - " Блус за двама ", в изпълнение на " Диана Експрес ". Групата навършва 40 години от създаването си - завидна възраст за рок формация. Композиторът, основател и лидер на "Диана Експрес" -..

публикувано на 16.06.14 в 11:13
КариZма

КариZма - "Минаваш през мен"

Ето, че в бляскавата ни рубрика влизат и двамата от КариZма с един от най-добрите им хитове " Минаваш през мен ". Време беше... От дуета Миро продължава успешно самостоятелната си кариера и записва нови и нови песни, на които със сигурност ще им..

публикувано на 09.06.14 в 09:49

Петя Буюклиева - "Жена на всички времена" (1986)

Вече е юни, не е "женския" месец март, но винаги е подходящо да чуем песента " Жена на всички времена ". Хитът е познат и в изпълнение на актьора Тодор Колев, който за малко да я представи на "Златния Орфей". Тази седмица обаче слушаме хита в също..

публикувано на 02.06.14 в 11:34

"Остава" - "Шоколад"

Предлагаме ви 10-годишен хит от истинско злато! Най-разпознаваемото парче на " Остава " - " Шоколад ", което удвои почитателите на групата, хит който е събрал всички компоненти на шлагера. Преди самия хит, чуйте вокалиста Свилен Ноев и основателя на..

публикувано на 26.05.14 в 11:10

БТР - "Хей, момиче"

Трудно е да се посочи рождената година на песента "Хей, момиче" на БТР, защото... Ааа, чуйте защо от певеца на групата Наско Пенев и китариста Славчо Николов, който освен за песента дава информация и за предстоящия на 5 юни концерт на петорката...

публикувано на 19.05.14 в 11:38
Дони (вдясно) и Момчил в началото на кариерата им като дует

Дони и Момчил - "Картина" (1993 г.)

Тази седмица в любимата ни рубрика се връщаме повече от 20 години, през 1993 година. Тогава излезе дебютният, много силен албум на Дони и Момчил , наречен "Албумът". Това бе и стартът на силните години на слава за този дует. Песента " Картина " не е..

публикувано на 12.05.14 в 11:53