Pavell Mitkov bën thirrje “Pikturo kundër virusit”

Pandemia e koronavirusit të ri e ndryshon mënyrën tonë të jetesës – nevojitet që të qëndrojmë në shtëpi dhe të kufizojmë kontaktet tona sociale. Në këtë kohë të gjitha mediat transmetojnë lajme shqetësuese, të cilat kanë efekt negativ mbi gjendjen..

botuar më 20-03-30 11.13.PD

Teatri “Sofja” shënon 27 marsin me shfaqje online

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Teatrit – 27 Marsit, Teatër “Sofja” do t’u bëjë dhuratë publikut të vet. Një video e shfaqjes së 100-të të fundit të pjesës “Notre-Dame de Paris” të shkrimtarit Victor Hugo do të prezantohet online në kanalin YouTube të..

botuar më 20-03-27 12.21.MD

Opera e Sofjes fton publikun në shfaqje online

Opera e Sofjes do të prezantojë tri shfaqje online. Ditën e premte më 27 mars, nga ora 17.00, orë lokale, fillon Bajaderka ( La Bayadère) nga Ludwig Minkus. Incizimi i shfaqjes është nga 18 janari i këtij viti. Ditën e shtune, më 28 mars, në orën..

botuar më 20-03-26 1.04.MD

Të larmishme dhe të ndryshme, ashtu si vetë jeta, janë krijimet e Dimitar Taushanskit

Krijimet e Dimitar Taushanskit janë të larmishme dhe të ndryshme ashtu siç është dhe jeta jonë – një çiltërsi, në të cilën secili mund të zbulojë jetën e vet. Ato janë dhe optimiste por dhe të mjera, tregojnë përulësinë por dhe guximin, tregojnë bukurinë..

botuar më 20-03-26 11.00.PD

Tri perla arkitekturore nga qyteti i lashtë Veliko Tërnovo

Qyteti Veliko Tërnovo ka vendin e vet special në zemrën e çdo bullgari. Edhe më sot në këtë vendbanim të lashtë duken gjurmët e madhërisë së kryeqytetit të Mbretërisë së Dytë Bullgare (vitet 1185 – 1396). Edhe pasi qyteti u pushtua nga osmanët në..

botuar më 20-03-21 11.25.PD

Artistja Allbena Pavllova: I gëzohemi përkrahjes së publikut me gjithë situatën e vështirë

Një nga masat e ndërmarra për kufizimin e rasteve të reja të infektimit me koronavirusin ishte heqja e të gjitha veprimtarive në të cilat mblidhen shumë njerëz. Përveç formacioneve muzikore dhe muzikantë të veçantë, këtë masë e respektojnë edhe..

botuar më 20-03-18 12.48.MD

Shtëpia e Humorit në qytetin Gabrovo prezanton karikaturistë nga e gjithë bota

Deri më 17 maj sivjet në Muzeun e Humorit dhe të Satirës në qytetin Gabrovo mund të shikohen një pjesë nga krijimet , të cilat marrin pjesë në konkursin e parë në botë për gra karikaturistë - „Women Cartoonists International Award”. Organizatore..

botuar më 20-03-13 1.34.MD

Ditë të Kinemasë Ortodokse

Edicioni i 13-të i Ditëve të Kinemasë Ortodokse hapet më 10 mars me filmin e regjisores Natalija Batraeva “Porta e Doneckut”. Në të rikrijohet jeta e disa murgeshave nën të shtënët e luftës. Ata gjejnë kuptimin e jetës në shërbimin e Zotit dhe të..

botuar më 20-03-07 10.05.PD

Gjuha bullgare është e pranishme në një prej dokumenteve zyrtarе të Namibisë

Bashkatdhetar tanët jetojnë nëpër të gjitha kontinentet, por lajmet për arritjet e tyre dhe punën e bërë në dobi të Bullgarisë rrallë hyjnë në fokusin e vëmendjes shoqërore. Një nga këta bullgarë është konsulli i nderit i vendit tonë në Namibinë e largët..

botuar më 20-02-28 1.44.MD

“Dritare te fëmijëria” na kthen në vitet e shkujdesura fëmijërore

Për herë të parë në Galerinë Kombëtare të Arteve Figurative “Kvadrat 500” do të prezantohen veprat e krijueseve bullgarë të grafiteve. Nën moton “Dritare te fëmijëria” ata prezantojnë kujtimet e tyre nga vitet   më të shkujdesur të krijuara..

botuar më 20-02-23 10.15.PD