Borxhi i jashtëm i Bullgarisë është pakësuar për një vit me 330 mln euro

Borxhi i jashtëm bruto (privat dhe shtetëror) po ulet. Në fund të majit borxhi i jashtëm bruto është 33,974 mlrd euro, që është një ulje prej 1%, ose 330.2 mln euro. Kështu ai përbën 59,9% prej PBB-së së parashikuar të vendit për këtë vit, tregojnë..

botuar më 20-07-29 7.29.MD

Agjencia e Regjistrimit është me portal unik informativ

Agjencia e Regjistrimit njoftoi se tashmë ka qasje tek regjistri tregtar dhe i pronësisë dhe regjistri i personave juridikë me qëllim jofitimprurës në një portal të përbashkët: https://portal.registryagency.bg . Nëse vizitohen sajtet e vjetra..

botuar më 20-07-28 5.28.MD

Harta ekonomike e Bullgarisë i orienton investitorët bullgarë e të huaj

Tema kryesore e cila në këtë moment qëndron përpara të gjitha shteteve në Evropë dhe nëpër botë është se cilat janë mjetet më efektive për rimëkëmbjen e ekonomive. Pandemia dhe kufizimet të cilat pasuan pas kësaj ndikuan në mënyrë drastike mbi rritjen..

rinovuar më 20-07-28 3.42.MD

Prognozë për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare në fund të vitit 2021

Në qoftë se nuk ka valë të dytë të Covid-19 kriza për ekonominë bullgare do të jetë nga 2 deri në 3 tremujorë. Ulja vjetore do të jetë nga 5 deri në 7%. Rimëkëmbja do të vazhdojë gjatë tërë vitit 2021 dhe në fund të vitit do të arrihen nivelet para..

botuar më 20-07-27 5.28.MD

Vendet e Ulëta janë investitori më i madh i huaj bruto në Bullgari

Firma nga zonat offshore kanë investuar në Bullgari mbi 4.3 mlrd euro për periudhën që nga viti 1990 deri në mars të vitit 2020. Këto janë 9.4% e këmbimit të investimeve të huaja në vend. 45,981 mlrd euro është shuma e përgjithshme e investimeve të..

botuar më 20-07-27 4.59.MD
Ilijana Canova

Ilijana Canova: Që prej vitesh nuk kemi program ekonomik

“ Arritja e marrëveshjes për krijimin e fondit për rimëkëmbjen e Evropës është një sukses për tërë Bashkimin Evropian, por buxheti për ne nuk është i garantuar dhe gjithçka është në duart tona ” – deklaroi para BNR-së Ilijana Canova, zëvendës..

botuar më 20-07-26 2.29.MD

Eksporti i verës bullgare ruhet megjithë pandeminë

Megjithë pandeminë e koronavirusit eksporti i verës bullgare për gjysmën e parë të vitit 2020 ruhet si në vitet e kaluara. Në disa tregje tradicionale, si në Kinë për shembull, është konstatuar ulje, por ajo kompensohet me shitje në shtete të..

botuar më 20-07-25 9.15.PD

Sa do të kushtojë buka?

Korrja e grurit është aty nga fundi i vet, por për shkak të kushteve klimatike rendimenti i pritur në Bullgari do të jetë me 1,5 milionë tonë më pak nga viti i kaluar. Por, pyetja logjike të cilën ne ja drejtojmë vetes është a do të shtrenjtohet buka?..

botuar më 20-07-24 10.49.PD
Centrali Termik Elektrik

Rezerva e ftohtë e energjisë tashmë do të sigurohet nga një shoqëri shtetërore

Në një mbledhje të qeverisë Kryeministri Bojko Borisov i dha urdhër Ministres së Energjetikës Temenuzhka Petkova që “rezerva e ftohtë e energjisë” tashmë të sigurohet vetëm nga centrali termik elektrik shtetëror “Marica Iztok II”, bëri të ditur..

botuar më 20-07-22 12.25.MD

Bonbonet me proteina e befasojnë qiellzën me 3 shije tradicionale bullgare

Dy simbolet me të cilat njerëzit nga e gjithë bota e lidhin Bullgarinë janë vaji i trëndafilit dhe kosi bullgar. Aroma dhe shija e tyre mahnitin çdo një turist i cili ka vendosur që të vizitojë vendin tonë. Tregohen legjenda për cilësitë e tyre shëruese,..

botuar më 20-07-21 2.00.MD